У середу, 8 травня в Україні різко зміняться погодні умови. Жителів країни попередили про тимчасові похолодання і сніги.

Цю інформацію повідомила на своїй сторінці в Facebook народний синоптик Наталка Діденко.

"Відбулося переміщення, заток, холодної арктичної повітряної маси з півночі й одночасно її зустріч з вологим дощовим циклоном з півдня. Тобто, сильні дощі циклону з півдня увійшли в холодне повітря і в результаті дії низької температури перетворилися на сніг". Наталка Діденко

Синоптик розповіла, що на території західної України, включаючи Карпати, очікується потепління, опади припиняться. Температура повітря підвищиться, вдень очікується до +11 +14 градусів тепла.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відчутно похолодає на півночі та в більшості центральних областей України. Тут стовпчики термометрів покажуть +9 +12 градусів.

Дощ в Україні
Дощ в Україні

В Житомирській, Київській, Чернігівській областях завтра буде без опадів, в Сумській області очікуються грозові дощі, в Дніпропетровській - грози. На Півночі і в Центрі ймовірний сильний вітер.

Жителів південної частини України весь день турбуватиме докучливий вітер, дощі будуть змінюватися сонячними проясненнями. В Одеській області і в Криму температура сягатиме +10 +15 градусів, у Миколаївській і Херсонській областях від +12 до +17 градусів, у Запорізькій області до +20 +23 градусів.

Дощі з грозами пройдуть і в східних областях. Температура повітря досягне протягом дня +19 +24 градусів. У Києві похолодає, вдень температура повітря не перевищить +12 градусів, опадів не очікується.

Дощі
Дощі

Нагадаємо, що влітку буде сонячна і тепла погода. Однак, незважаючи на сонячну погоду, варто очікувати кілька дощових днів в кінці літа. Про це розповів народний синоптик Леонід Горбань.

Раніше "Знай.uа" писав, що синоптики розповіли українцям, до чого готуватися на майбутні травневі свята.

Також "Знай.uа" писав, що народний синоптик Леонід Горбань розповів, якою буде погода протягом усього травня.