День пам'яті і примирення – це відносно нове свято, яке в Україні почали відзначати лише з 2015 року. Сталося це завдяки указу тодішнього президента України Петра Порошенка з нагоди 70-ї річниці перемоги над нацизмом в Європі та 70-ї річниці закінчення Другої світової війни.

Зараз ми трохи докладніше розповімо вам про це торжество, його суті і які традиції встигли утворитися за ці неповні 4 роки існування свята.

День пам'яті і примирення в Україні 2019: історія і суть свята

День пам'яті і примирення відзначають не тільки в Україні, але й у всій Європі. Це свято заснували на честь всіх людей, які стали жертвами Другої світової війни.

9 травня в Україні
9 травня в Україні

Червоний мак є символом цієї дати. Офіційно його називають так - міжнародний символ пам'яті жертв усіх військових і цивільних збройних конфліктів.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок
Показати ще

8 травня 1945 Антигітлерівська коаліція офіційно прийняла «Акт про беззастережну капітуляцію» Збройних сил нацистської Німеччини. Цей документ насправді підписали на день раніше у Франції, але ратифікувати його встигли лише 8 травня в Берліні.

Це й стало приводом для першого такого свята, тоді величезна кількість людей не тільки в Європі, але і у всьому світі почала відзначати.

З 2005 року 8 травня проголошений Генасамблеєю ООН Днем пам'яті та примирення, присвячений жертвам Другої світової війни.

Офіційний свято перемоги над нацизмом відзначається в Європі 8 травня.

День пам'яті і примирення в Україні 2019: традиції свята

Поки ще таких великих і урочистих традицій, як, наприклад, в День Перемоги раніше, немає. Але День пам'яті і примирення – це зовсім інше свято.

9 травня в Україні
9 травня в Україні

Наприклад, в Києві і по всій області будуть проведені урочисті караули, покладання квітів до пам'ятників і меморіалів, присвячених увічненню перемоги над нацизмом та вшанування пам'яті жертв Другої світової війни.

Але, до речі, і 9 травня вважається офіційним святом, яке називається так: "День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні".