Політолог Микола Давидюк назвав агрументи "за" і "проти" легалізації ринку зброї в Україні.

Микола Давидюк

Відповідне відео він оприлюднив на своєму Уoutube-каналі.

"Ринок зброї - гучне та гостре питання. Одні кардинально за, інші - категорично проти. Історично так склалося, що українці завжди мали доступ до зброї. Та чи потрібна зараз легалізація зброї та вільний доступ до неї для громадян України? Існує безліч думок, тому пропоную розібратися у цьому питанні", - анонсував Давидюк.

Популярні новини зараз
Будуть під постійним обстрілом: астролог вказав, на які міста чекає пекельний тиждень Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте
Показати ще

"В українському медіа-просторі останнім часом з'явилося багато міфів та аргументів "за" і "проти" легалізації зброї", - наголосив експерт.

Міф №1

Багато країн світу мають ринок зброї. Тоді чому його немає в Україні?

"Дані спікери чомусь згадують у цьому контексті лише три країни - це Молдова, Швейцарія і США. Але при цьому замовчують інформацію про ті успішні країни, у яких немає ринку зброї, наприклад, Сингапур, Дубай та багато інших", - підкреслив Давидюк.

Міф №2

Українці мають право себе захищати

"Так, це - святе право кожної людини. Але чому ми тоді сплачуємо сотні мільярдів гривень податків на те, щоб нас захищали правоохоронні органи? Якщо ми платимо із власних кишень, то повинні почуватися на вулиці у безпеці, а не думати про те, який пістолет із собою взяти, щоб піти, наприклад" на прогулянку".

Міф №3

Право на зброю - для всіх українців

"Якщо на вулицях українських міст та сіл з'являться тисячі молодиків зі зброєю, країна може перетворитися на Дикий Захід", - вважає Давидюк.

Але існують і антиміфи, які стосуються цього суперечливого для України питання.

"У штатах через необережну поведінку зі зброєю щороку гине приблизно 30 тисяч людей. Переносячи цю статистику на українські реалії, можемо отримати від 4 до 5 тисяч жертв вогнестрілу".

Дональд Трамп
Дональд Трамп

"Якщо ми хочемо відкривати ринок зброї і дбати про національну обороноздатність, ми повинні думати стратегічно. Брати за основу успішні концепції, яка працюють сьогодні, приміром, у Естонії чи Ізраїлі. А довірятися лобістам тільки тому, що вони хочуть розширити свої ринки, напевно, не варто", - резюмував політолог.

Нагадаємо, Верховна Рада нинішнього скликання не зможе ухвалити закон про його створення.

Верховна Рада
Верховна Рада

Про це сказав політолог Микола Давидюк в ефірі одного з телеканалів.

Як повідомляв раніше Знай.ua, президент РФ Володимир Путін розглядає Білорусь як шість російських областей.

Володимир Путін
Володимир Путін

Про це заявив директор аналітичного центру "Політика" Микола Давидюк.

Також Знай.ua писав про те, що Микола Давидюк пояснив, коли Захід всерйоз візьметься за Путіна.