Всі українські громадяни, які проживають на тимчасово окупованій території Донбасу і отримають паспорти Російської Федерації, можуть попрощатися з пенсіями та соціальними виплатами нашої країни. Про це стало відомо з повідомлення міністра у справах ветеранів Ірини Фріз на її сторінці в Facebook.

Вона написала: "Ініційовано обробку пропозиції про внесення громадян, які отримали паспорти РФ способом, що порушує міжнародне право і загрожують суверенітету нашої держави, в базу даних з подальшим позбавленням їх статусу бенефіціара на отримання соціальних виплат або пенсій з боку України".

Паспорт країни-агресора

Також Фріз зазначила, що уряд ухвалив рішення про те, щоб визнати паспорти країни-агресора, які видані після 28 квітня поточного року, недійсними. Це стосується тих російських документів, які раніше були видані в центрах р. Новошахтинське і с. Покровське.

На додаток міністр з питань тимчасово окупованих територій і переміщених осіб Вадим Черниш підкреслив, що в нашій країні готується список всіх російських чиновників, які мають відношення до видачі російських паспортів на українській території для запровадження санкцій.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам
Показати ще

Паспорт країни-агресора

Міністр заявив: "Ми знаємо зараз перелік осіб, які безпосередньо задіяні у незаконних діях з видачі паспортів українським громадянам і фактично тиску і примусу громадян до отримання таких документів. Ми готуємо зараз перелік таких посадових осіб РФ, до яких повинні бути застосовані персональні санкції у взаємодії з міжнародними партнерами".

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що міністр оборони Степан Полторак прокоментував слова Ігоря Коломойського, який назвав бойові дії на Донбасі "громадянською війною".

Як повідомляв портал "Знай.uа": українським військовослужбовцям, які воюють на першій лінії операції об'єднаних сил підвищать грошове утримання на 5 тис. гривень.

Також "Знай.uа" писав, що жителів України вразив незвичайний випадок, який стався на Донбасі. Один з членів бандитських формувань прийняв рішення здатися українським військовим і тепер дає свідчення.