У середу, 8 травня, Кабінет міністрів України прийняв Указ президента Петра Порошенка про День батька. Про це йдеться в повідомленні прес-служби Мінсоцполітики.

Згідно з документом, щорічно в третю неділю червня в Україні святкується День батька.

Варто відзначити, що реалізація акта сприятиме забезпеченню сприятливих умов для всебічного розвитку сім'ї як основи суспільства та підвищенню статусу чоловіка як батька в процесі виховання дітей.

Як відомо, 9 травня 2019 року, безумовно, – найсвітліше свято для всіх українців. Адже тоді багато наших дідів і прадідів брали участь в боротьбі з фашизмом. Міська влада Києва та низки інших міст України вже анонсували заплановану офіційну програму заходів вдень. Травневі вихідні залишилися позаду, проте традиційно 9 травня в Україні – також вихідний день.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Символом пам'яті жертв Першої світової війни став червоний мак. Починаючи з 1914 року, ця квітка - символ жертв усіх військово-збройних й громадянських конфліктів. В Україні мак, як символ, був використаний вперше в 2014 році.

Нагадаємо, що День пам'яті і примирення – це відносно нове свято, яке в Україні почали відзначати лише з 2015 року. Сталося це завдяки указу президента України Петра Порошенка з нагоди 70-ї річниці перемоги над нацизмом в Європі та 70-ї річниці закінчення Другої світової війни.

Як повідомляв портал Знай.uа, працюючі українці в травні традиційно мають багато вихідних і скорочених днів. Зокрема, на цьому тижні буде один додатковий вихідний день - 9 травня, четвер. А ще буде два скорочених передсвяткових робочих дні - 8 і 11 травня.

Також портал Знай.uа писав, що у понеділок, 6 травня, в Україні вперше відзначається День піхоти. Свято встановлено указом Президента України від 19 квітня 2019 року. Свято запроваджено з метою вшанування мужності і героїзму військових механізованих, мотопіхотних, гірничо-штурмових військових частин і підрозділів Сухопутних військ ЗСУ.