В Україні продовжує стрімко зростати інфляція. Так, за підсумками квітня споживчі ціни у порівнянні з березнем зросли на 1%. Про це свідчать дані Держслужби статистики.

Як повідомляється, з початку року ціни в Україні зросли на 3,4%, а інфляція в цілому прискорилася на 8,8%.

Продукти харчування у квітні додали в ціні на 1,5%. Особливо інфляція "вдарила" по овочам, які подорожчали на 12,6%. Так, наприклад, білокачанна капуста зросла у ціні на 43,9%, цибуля - на 29,1%, буряк - на 16,8%, моркву - на 14,9%, картопля - на 5,7%.

Алкоголь і тютюн теж не пасе задніх, і подорожчав на 1,2%. Одяг і взуття додали на 1,9%, а житло, вода, електроенергія, газ та інші види палива - на 0,2%.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Доведеться платити по 8,79 грн за кВт: енергетики попередили всіх споживачів Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Побутова техніка та предмети домашнього вжитку стали дорожчими на 0,2%, охорона здоров'я на 0,6%, транспорт на 1,0% (в т. ч. пальне на 2,7%), зв'язок на 1,1%. Єдине, що залишилося на тому ж рівні - це освіта. Відпочинок і культура збавили на 0,1%, але ресторани і готелі зросли у ціні на 0,8%.

Варто відзначити, що у січні місячна інфляція склала всього 1%, у лютому - 0,5%, а в березні - 0,9%.

Раніше повідомлялося, що українців попереджають про чергове подорожчання алкоголю і цигарок. Останні виростуть у ціні майже на 20%.

Такий прогноз міститься в інфляційному звіті Національного банку України за квітень.

За словами економістів, таке суттєве подорожчання тютюнових виробів стане результатом підняття акцизу.

Таким чином, поступово наші ціни на популярні товари наближаються до європейських. Скоро в Україні звичка палити стане дуже дорогим задоволенням.

Нагадаємо, у найближчі тижні вартість палива може істотно знизитися, переконані експерти.

Раніше Знай.uа повідомляв, у цьому році перші овочі нового врожаю з'явилися на ринках на 10 днів раніше, ніж торік і до того ж, вони приємно здивували ціною. Чого чекати від цін на популярні продукти у травні?

Також Знай.uа писав, українські оператори мобільного зв'язку попереджають українців про скачки цін на послуги.