У Донецькій області урочисто перепоховали останки 158 воїнів, загиблих в боях за Україну у Другій світовій війні.

Про це 8 травня повідомили в Донецькій військово-цивільної обласної адміністрації.

Зокрема, відомо, що селищі Маяки відбулась урочиста церемонія з перепоховання жертв Другої світової війни.

"У селі Маяки Слов'янського району відбулося урочисте перепоховання останків 158 воїнів 12-ї і 6-ї армій, 3-й і 8-ї гвардійської армії, які загинули в боях при звільненні Слав'янщини в 1941-1943 роках", - йдеться в повідомленні.

Популярні новини зараз
Українців попередили про "важкі" платіжки за світло "Війна в Україні завершиться несподівано" – пророцтво монаха з гори Афон Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." ВПО запропонують розпочати життя з чистого аркуша: як це зробити
Показати ще

Відомо, що у жалобних заходах взяли участь представники місцевої влади і військові Операції об'єднаних сил. При цьому стало відомо, що лише кількох померлих вдалося ідентифікувати.

"На жаль, з 158 воїнів тільки п'ятьох можемо ідентифікувати. Ми повинні пам'ятати, якою ціною дісталася ця перемога. Україна і тепер продовжує боротися за свою незалежність", - підкреслив заступник голови Донецької ОДА.

Крім того під час перепоховання військовий капелан Національної гвардії України прочитав заупокійну літію за загиблими.

Варто нагадати, що День пам'яті і примирення – це відносно нове свято, яке в Україні почали відзначати лише з 2015 року. Сталося це завдяки указу тодішнього президента України Петра Порошенка з нагоди 70-ї річниці перемоги над нацизмом в Європі та 70-ї річниці закінчення Другої світової війни.

Нагадаємо, пам'ять про загиблих воїнів - частина змісту Другої світової війни. Адже в орбіту військових дій було залучено тоді 62 держави. Давайте разом пригадаємо про наших предків та їхню військову славу. Дізнайтеся: чому перейменували День перемоги в Україні?

Як повідомляв "Знай.ua", 9 травня – свято перемоги над нацистами в часи Великої Вітчизняної Війни. Починаючи з 2015 року в Україні такого дня немає, натомість ми відзначаємо День пам'яті та примирення, присвячений пам'яті жертв Другої світової війни.

Також "Знай.ua" писав, що 74 роки тому той самий документ – Акт капітуляції Третього Рейху – підписали двічі, оскільки Сталіна не задовольнила перша церемонія. Перший раз капітуляцію підписали у ніч на 7 травня 1945 року у Реймсі, традиційному місці коронації французьких королів. І днем пізніше, 8 травня – у Берліні.