На території столичних лісопаркових господарств облаштована 41 зона для комфортного відпочинку. На них розташовані лісові меблі, організовано місце для розпалювання вогнища, а також навіси від негоди, про що повідомляє "Київзеленбуд".

Місце для відпочинку

Облаштовані поляни огороджені мінералізованими смугами, що дозволяє убезпечити зелені насадження від пожежі. Крім цього, на весь період травневих вихідних буде посилено патрулювання лісопаркових господарств.

Що стосується відпочинку в недозволеному місці, то все може закінчитися солідним штрафом. У "Київзеленбуді" нагадали: "Розпалювати багаття в лісах і парках, крім спеціально відведених зонах відпочинку, заборонено чинним законодавством (ст. 152 Кодексу про адміністративні правопорушення) і передбачено штраф – від 340 до 1360 гривень".

Місце для відпочинку

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень
Показати ще

Раніше ми вже писали про те, що в травні поточного року українцям вдасться гарненько відпочити, оскільки уряд встановив додаткові вихідні. Наша країна буде відпочивати протягом кількох днів, і ми зібрали для вас всю інформацію про всіх вихідні в цьому місяці. Варто відзначити порівняно молоде свято – День пам'яті та примирення, який почали відзначати з 2015 року. Він був затверджений указом президента України Петра Порошенка з нагоди 70-ї річниці перемоги над нацизмом в Європі та 70-ї річниці закінчення Другої світової війни.

Нагадаємо, раніше наголошувалося, що в цьому році ціни на популярні овочі в Україні рекордно злетіли. Капуста набрала в ціні майже на 95%, а цибуля тепер коштує дорожче бананів і апельсинів, привезених з далеких країн.

Як повідомляв портал "Знай.uа": борщовий набір в Україні на сьогодні коштує дорожче, ніж у Польщі. Тепер, щоб приготувати борщ, українцям доведеться неабияк розщедритися, оскільки ціни на овочі досягли небувалих висот.

Також "Знай.uа" писав, що міністерство регіонального розвитку внесло зміни в державні будівельні норми (ДБН) і встановило нові вимоги щодо облаштування торгових точок в Україні.