Оренда квартир подорожчала через підвищення тарифів на компослуги.

Про це повідомляє Gazeta.ua.

За словами експерта з нерухомості Сергія Костецького, в середньому власники квартир підняли ціни на 15% і все через комуналку.

Як тільки газ, опалення, електрика ще подорожчають, оренда знову підвищиться.

газ

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Сьогодні орендувати найдешевшу однокімнатку можна за 5 тисяч гривень без комунальних послуг. Найчастіше українці орендують квартири вартістю 6-8 тисяч гривень на місяць", - пояснює Сергій Костецький.

Останні 1,5-2 роки ситуація на ринку оренди житла стабільна. Квартир вистачає. Попит теж високий.

"Люди орендують те, на що вистачає грошей. Зрозуміло, що найбільший попит на одно- та двокімнатні квартири. Рідше знімають трикімнатне житло. Водночас орендарі перестали змінювати багатокімнатні квартири на однокімнатні. Раніше це робили, щоб зекономити на комунальних", - каже експерт.

Сьогодні для оренди стали популярними так звані смарт-квартири. Це житло з невеликою площею (в середньому 25 кв.м) приваблює людей низькою вартістю та малою площею, яку дешевше опалювати.

Оренда квартир у Києві

За квітень 2019 року кількість угод з оренди житла у столиці в порівнянні з кінцем зими-початком весни зросла на 22% – до 350 операцій по зніманню нерухомості. Переважно у цьому списку житло за середньою вартістю, очевидно громадяни обирають більш комфортні квартири з ремонтом.

Це говорить про те, що всі прогнози економістів справдились. Крім того, прогнози щодо подорожчання найманого житла також відповідають дісності.

За інформацією сайту "100realty.ua", понад третини з найманих квартир становлять угоди до 500 доларів на місяць (13 тисяч грн) 43% – операції в діапазоні 500-1000 дол/міс.

Також фахівці прогнозують збільшення активності щодо оренди житла після травневих свят.

Щодо цін, то у Києві вартість оренди залежить від району, площі квартири та умов, якості житла.

Найдешевшу "однушку" можна знайти за 6 тисяч грн на місяць, не враховуючи компослуги.

Нагадаємо, в Україні ввели систему родом з 90-х, комуналка витрусить останнє.

Як повідомляв раніше портал Знай.ua, уряд ввів нову ціну на газ, у травні блакитне паливо подешевшає.

Також портал Знай.ua писав, що у липні подорожчають послуги з оформлення біометричних паспортів.