Із завершенням опалювального сезону та новими змінами у законодавстві щодо комунальної сфери в українців з'явилася маса питань. У Мінсополітики з цього приводу надали кілька відповідей на найголовніші з них:

1. Чи потрібно у травні повторно звертатися з документами?

Всім чинним субсидіантам, які не матимуть заборгованості за комуналку, у травні автоматично перепризначать субсидію на новий період. Її з травня видаватимуть готівкою: пенсіонерам на пенсійну картку або через Укрпошту, всім, хто ще не на пенсії — через Ощадбанк.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

2. Кому потрібно повторно звернутися з документами?

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Олена Зеленська здивувала українців своїми ногами, але пояснила, чому так сталося
Показати ще

Повторно із Заявою та Декларацією про доходи потрібно звернутися тим, чиї справи розглядала Комісія, орендарів житла і внутрішньо переміщеним особам, тим домогосподарствам, в яких з жовтня 2018 сталися зміни у складі сім'ї.

3. Чи можуть призначити субсидію на наступний період якщо є борг?

Важливо, щоб на травень не було простроченої більше місяця заборгованості по оплаті комунальних послуг, тобто послуг, спожитих у березні. Борги за квітневу комуналку не прийматимуться до уваги при перепризначенні субсидії у травні.

Субсидії в Україні
Субсидії в Україні

4. Чи буде монетизація пільг?

Монетизація пільг стартує з жовтня 2019 року. Вона проходитиме за зразком безготівкової монетизації субсидій через Ощадбанк.

5. Чи потрібно у жовтні йти в управління соцзахисту, щоб оформити субсидію на зиму?

Якщо у травні субсидію буде перепризначено на новий період - 2019-2020рр - у жовтні її розмір на опалювальний сезон розрахують автоматично. До уваги братимуться доходи 1-2 кварталів 2019 року.

Нагадаємо, інститут керуючого, оновлені платіжки і пеня: як новий "комунальний" закон змінить життя українців.

Як повідомляв Знай.uа сума оплат по комуналці побила рекорд: такого в історії України ще не було.

Також Знай.uа писав, погода на вихідні: буйна стихія покаже українцям свій норов.