Українцям повідомили доленосне рішення стосовно нових цін на блакитне паливо. Уряд ухвалив нові тарифи на газ.

Кабінет міністрів зібрався 8 травня та обговорив всі можливі шляхи вирішення проблеми з тарифами на газ для населення, - пише "Інтерфакс Україна".

"Тариф на газ для населення і теплокомуненерго (ТКЕ) визначається як середня арифметична ціна продажу газу НАКом для промислових споживачів – відбувається це на умовах передоплати і при покупці ресурсу обсягом понад 50 тис. куб. м, що діє в місяці, що передує місяцю поставки", – йдеться в поясненні до документа.

тарифи

Повідомляється, що Кабінет міністрів України усунув правові колізії між нормами двох постанов, а саме – №867 від 2018 року і №293 від березня 2019 року щодо формування ціни на газ для населення і теплокомуненерго (ТКЕ).

Популярні новини зараз
Потрібно мобілізувати у першу чергу: ексчиновник розповів, хто має поповнити лави захисників Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Встановлення інвалідності буде проходити по новому: які документи готувати для МСЕК Постійна процедура більше не буде катуванням: українцям пояснили прості рішення щодо лічильників
Показати ще

платіжки

Згідно нового документа, ціни на блакитне паливо збираються знизити у травні. Таким чином громадяни платитимуть на 3,5% , що в кінцевому підсумку становить 8,247 тис. грн за 1 тис. куб. м. У жовтні 2018 ціну підняли до 8,550 тис. грн

газ

Нагадаємо, голова Антимонопольного комітету України Юрій Терентьєв назвав нісенітницею та відвертою брехнею заяви політиків щодо монополії ДТЕК через придбання акцій "Київобленерго" та "Одессаобленерго", - пише Politeka.

"Придбавав лише частину активів, пов’язаних з діяльністю оператора системи розподілу. Тобто, це виключно мережа, яка жодним чином не займається постачанням електричної енергії на території Київської області і на території Одеської області. Тобто, монополізація в цьому випадку жодного ринку не відбувається".

Нагадаємо, Уляна Супрун розповіла, чим краще замінити дорогу цибулю.

Як повідомляв портал Знай.ua, українцям розповіли, як зміняться ціни овочі у травні.

Також Знай.ua писав про те, що у липні подорожчають послуги з оформлення біометричних паспортів.