Підпишись на наш Viber: новини, гумор та розваги!
Підписатися
Ріпчаста цибуля містить мало вітамінів і мінералів. Значно корисніше є зелена цибуля та порей. Вони містять багато кемпферолу, на який багаті квасоля, молоді боби, вино, малина, спеції гвоздика і чорний чай.
У пореї і зеленій цибулі багато вітамінів А, К, В6 і магнію. Ви здивуєтеся, але порівнянний вміст вітамінів і мінералів також міститься в кропиві. Її, до речі, здавна українці додають до різних страв, у тому числі до борщу.
В цибулі є пребіотики - речовини, які любить кишкова мікрофлора. Втім, розчинну клітковину цибулі можна замінити в раціоні коренеплодами: селерою або пастернаком, вівсяною та перловою кашею або яблуками.
Порівнянними і не такими антисоціальними продуктами можуть бути кріп, кориця, імбир, кінза і насіння коріандру. Це лише приклади продуктів, які корисні і запашні. Але жоден з них не є ліками.
Якщо ви любите додавати в страви смажену цибулю через смак і золотистий колір - зверніть увагу, що смаження продуктів до золотистої скоринки називається реакція Майяра (Maillard reaction). Тоді цукри реагують з білками і відбувається карамелізація.
Супрун попереджає, що разом з тим, таке смаження шкідливе для організму та може провокувати розвиток серцево-судинних хвороб і порушення роботи нирок.
Якщо вам дуже потрібно зробити паштет або печеню ніжними, то потушкуйте замість цибулі яблука, груші, або вже згадані пастернак або селеру. І в них не менше клітковини та інших необхідних організму речовин.
Як повідомляв портал Знай.ua, українцям пояснили, як купити безпечну зелень на ринку.
Також Знай.ua писав про те, що експерти розповіли про нові ціни на паливо у травні.