Свіжа зелень — це джерело цінних вітамінів і мінералів, а також інших корисних для організму людини речовин. Особливо багато в ній вітаміну Е і антиоксидантів. Ці речовини допомагають організму боротися з вільними радикалами, тим самим зміцнюючи імунітет і продовжуючи молодість і квітучий зовнішній вигляд. Крім того, корисна вона і для роботи травної системи.

Ранні весняні овочі доповнять наш раціон вітамінами, в основному С і Р. Проте в них може бути надлишок нітратів.

Про те, як правильно вибирати овочі, Світлана Фус розповіла у своєму Instagram. Повідомляє Clutch.

Купуючи ранні овочі, звертай увагу на важливі фактори:

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще
  • зелень бери з витягнутими, свіжими листям темно-зеленого кольору, без жовтизни; Важливо також, щоб обріз коренів був свіжим;
  • зелена цибуля з засохлими або млявими кінчиками пір'я купувати не варто. Цілком можливо, що вона зіпсується, не дійшовши до столу;
  • молода капуста повинна бути легка і не дуже тверда;
  • редис — темним, не мати жовтих плям, твердим і рівномірно забарвленим;
  • зелена цибуля — з яскраво вираженою межею між білою частиною і зеленими "пір'ям".

Корисно знати, що нітрати більше всього накопичуються в стеблах. Тому, якщо є сумнів щодо натуральності, вживайте тільки листя. Можете також замочити зелень, але при цьому, крім нітратів вимиються і вітаміни.

До речі, петрушку, кріп і цибулю можна виростити навіть на підвіконні, не маючи городу або дачної ділянки.

Цікавий факт, головний критерій оцінки будь-якої зелені – це свіжість. Доведено, що в зрізаній зелені до 70% вітамінів, особливо аскорбінової кислоти, руйнуються вже через годину після збору. Тому більшість агрокомбінатів, прагнуть випускати свою продукцію в горщиках.

Продавці, особливо на ринках, дуже часто люблять "освіжати" зелень для поліпшення товарного виду. Наприклад, можуть покласти її в підкислену оцтом воду або просто промити теплою водою, а потім холодною. В результаті цих дій кількість корисних речовин різко зменшується.

Нагадаємо, вчені назвали найкориснішу зелень. Фахівці довели, що петрушка — це не тільки смачно, але ще й дуже корисно.

Як повідомляв портал "Знай.uа", експерти назвали найбільш корисний весняний продукт. Ця рослина є одною з найбільш ранніх овочів нового сезону.

Також "Знай.uа" писав, всього кілька продуктів винні у вашому акне, час від них позбавлятися.