Більшість будуть шоковані, оскільки звикли додавати цю зелень у супи і салати. Але вона не така корисна, як прийнято було думати. Цією зеленню виявилася звичайна петрушка. Повідомляє Clutch.

Ця пряна рослина – знахідка для бажаючих зайнятися оздоровленням свого організму за допомогою натуральних засобів. Її цінують за унікальне поєднання вітамінів і мікроелементів, високу біологічну активність компонентів складу.

Проте, існують значні мінуси.

Що з нею не так?

Популярні новини зараз
Мобілізація жінок у травні: кому доведеться йти до ТЦК Фанати засудили Могилевську за заохочення доньки: "Не зробили висновків..." Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Фахівці стверджують, що, незважаючи на всі свої корисні властивості, петрушка може дуже нашкодити.

Виявилося, що, якщо заправити салати та інші страви традиційним майонезом, сметаною або маслом, то петрушка непомітно перетворюється на отруту, оскільки починає виділяти нітрати.

Так що якщо і хочеться з'їсти страву з петрушкою, то варто додавати її лише в самому кінці приготування, безпосередньо перед подачею страви.

Головне правило — не залишати готову страву з петрушкою більше, ніж на півгодини, перш ніж вжити.

Цю зелень, як і будь-яку іншу, краще різати, а не рубати: саме так збережеться користь у повному обсязі, адже ефірні олії можуть постраждати через інтенсивне подрібнення.

Незважаючи на те, що користь і шкода петрушка не порівнянні, слід мати на увазі, що непомірне споживання цієї зелені може призвести до низки небажаних наслідків.

До речі, надмірне вживання пряної рослини призведе до надлишку міристицина - активного елемента ефірного масла. Передозування цього з'єднання викликає нудоту, запаморочення, галюцинації.

Негативно діє петрушка на стан хворих, що мають патологію нирок. Її сполуки впливають дратівливо на чутливі клітини паренхіми цього органу. Протипоказання для використання петрушки в раціоні і для лікування – нефрит, гострий цистит, подагра, гіпокальціємія, а також при сечокам'яній хворобі, якщо розмір каменів перевищує 5-6 мм, так як петрушка може викликати рух каменів у нирках.

Зокрема, зелень не рекомендована при вагітності, оскільки вона істотно підвищує тонус маткової мускулатури і може спровокувати передчасні пологи або викидень.

Нагадаємо, експерти назвали несподівану користь куркуми, але є й нюанси. Ця рослина використовується в якості спеції, барвника, медичного препарату. Вона володіє масою цілющих властивостей.

Як повідомляв портал "Знай.uа", вживання деяких продуктів допоможе зміцнити імунітет і як профілактика неприємного і небезпечного захворювання.

Також "Знай.uа" писав, рецепт натурального засобу для очищення судин. Склад цих ліків повністю натуральний, вони приносять величезну користь здоров'ю.