Новообраний президент України Володимир Зеленський зробить все для того щоб правоохоронні органи в Україні стали самостійними та незалежними.

Про це повідомляє "Хвиля".

Зокрема, радник Володимира Зеленського з політичних питань Дмитро Разумков розповів, що відповідні органи будуть переслідувати кожного, хто буде порушувати чинне законодавства.

Дмитро Разумков
Дмитро Разумков

"Якщо не знаєш, що робити - треба поступати по закону. В даній ситуації з можливими розслідуваннями і відкриттями кримінальних справ проти колишніх політиків та інших, хто перебував при владі. Якщо хтось із діючих чиновників буде порушувати законодавство, в тому числі в сфері інформаційної політики, то він буде відповідати в рамках законів, як і будь-який інший чиновник", - підкреслив він.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

При цьому він пояснив, що найперше силовики повинні звернути увагу "каральної машини" на осіб, які знекровили і без того слабку українську економіку. Разумков відзначив, що новообраний президент зробить все можливе для того, що антикорупційні органи в Україні дійсно запрацювали і дали реальний результат.

Володимир Зеленський
Володимир Зеленський

"В першу чергу так звані "посадки" стосуються корупціонерів, які знекровили економіку України і дратували суспільство. Для цього президент повинен зробити так, щоб не було можливості впливати на антикорупційні органи і суди, щоб всі ці органи керувалися не політичною доцільністю, а законом. І тоді будуть "посадки". Тоді ця система запрацює і при Зеленський, і коли він піде з поста президента через п'ять років", - резюмував Разумков.

Нагадаємо, радник новоспеченого президента Дмитро Разумков розповів, що перші кадрові призначення і законодавчі ініціативи в новому уряді стануть відомі після інавгурації Володимира Зеленського.

Як повідомляв "Знай.ua", юрист Михайло Шнайдер поділився думками про те, чому ЦВК затягувала процедуру оголошення переможця виборів президента Володимира Зеленського.

Також "Знай.ua" писав, що команда новообраного президента Володимира Зеленського хоче списати понад 7 млрд грн боргів ФОПів за єдиний соціальний внесок (ЄСВ). Така сума накопичилася з 2016 року.

Зеленський переграє Путіна в "карнавалі видачі паспортів" на Донбасі - Чаплига