Після прем'єри фінальних «Месників» українські кінопрокатники радісно підраховують прибуток: останній твір Marvel справив справжній фурор. Про це пише Хвиля.

Так, за 11 днів «Месники. Фінал» зібрали в світовому бокс-офисі 2,188 млрд доларів. При цьому всього за 4 дні після прем'єри «Месники. Фінал» зібрали в Україні рекордну касу в 55,9 млн грн.

У той же час цей фільм став найдорожчим для простого українця: середня ціна квитка на сеанс «Месників. Фіналу» склала за результатами прем'єрних вихідних 107 грн. При цьому середня ціна квитка в кіно в Україні в минулому році склала 87,4 грн.

Голова дистрибуційної кінокомпанії B&H, представляє фільми студії Disney в Україні, заявив, що ціна квитка у кіномережі до релізу «Месників» не змінювалася. Ці дані підтверджують і самі кінотеатри. Іншими словами, збільшення ціни викликано великою кількістю показів блокбастера більш дорогими сучасними залами.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Не варто забувати і про закриття в Україні старих кінотеатрів. Приміром, за останні півроку в Києві закрилися відразу три таких: «Україна», «Київ» і «Кінопанорама». Причому всі вони входили до переліку найстаріших працюючих кінотеатрів у столиці.

«В Україні вкрай мало кінотеатрів на одну людину, і будь-яка зміна в структурі демонстрування кіно суттєво впливає на загальні показники», – сказав голова Держкіно Пилип Іллєнко.

Він додав, що незважаючи на зростання середньої ціни, квиток у кіно коштує українцям все ще значно дешевше, ніж у 2013 році.

Варто відзначити, що на заміну старим кінотеатрам в Україні відкриваються нові. За останній час у тому ж Києві з'явилися два кінотеатри із загальним числом в 20 кінозалів. Найближчим часом очікується відкриття ще одного.

Все це – представники мереж («Оскар», Multiplex, «Планета кіно»), які не тільки будують мультиплекси, але і роблять ставку на нові технології і обладнання. Ціна квитка на сеанс у зал 3D, 4DX, IMAX, IMAX 3D або зал з лазерним проектором і преміальним аудіобладнанням набагато вище звичайної вартості. У Києві вона стартує від 180 грн за сеанс.

Нагадаємо, що зірка супергеройської саги «Месники» Скарлетт Йоханссон дочекалася сольного фільму і для своєї героїні - колишній КДБ-шниці Наташі Романофф.

Як повідомляв портал Знай.uа, британо-американський драматичний серіал «Чорнобиль» (Chernobyl), заснований на реальних подіях, викликав справжній фурор на телеекранах.

Також портал Знай.uа писав, що Сергій Притула вирішив поділитися з шанувальниками цікавим фактом. Як виявилося, телеведучий став актором озвучення мультика «Таємниці домашніх тварин».