У справі ДТП на вулиці Сумській у Харкові, що сталася ще два роки тому, з'явилися нові подробиці.

Зокрема, захист Олени Зайцевої просить змінити вердикт суду. У свою чергу адвокат сторони потерпілих Лариса Матвєєва має інше бачення ситуації:

Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП
Олена Зайцева, підозрювана у справі харківської ДТП

"Пом’якшити Зайцевій покарання до п’яти років позбавлення волі з позбавленням права керувати транспортними засобами на два роки. А також застосувати вимоги ст. 75, 76 (” Звільнення від відбування покарання з випробуванням “та” Обов’язки, які покладає суд на особу, звільнену від відбування покарання з випробуванням “. – Авт.) – звільнити її від основного покарання з визначенням іспитового строку на розгляд суду. У перекладі на людську мову – це п’ять років умовно", - коментує юристка.

Геннадій Дронов
Геннадій Дронов

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

За даними Politeka, адвокат вважає – умовний термін можна допустити тільки у тому випадку, якщо на це погодяться особисто потерпілі. Крім того, Матвєєва розповіла, що Зайцева за цивільними позовами просить застосувати часткової порядок стягнення замість солідарно: з Зайцевої – 30%, а відшкодування 70% суми покласти на Дронова.

ДТП у Харкові, судове засідання у справі Зайцевої та Дронова
ДТП у Харкові, судове засідання у справі Зайцевої та Дронова

Матвєєва підкреслила: по відношенню до іншої винуватця ДТП – Геннадія Дронова нічого нового не з’явилося: він і його захист вважають його невинним, просять вирок скасувати, а провадження закрити.

Крім того, потерпілі перебувають у стані невизначеності ще й тому, що Зайцева все ще продовжує читати справу. Більш того, вони не розуміють такої поведінки.

ДТП у Харкові, судове засідання у справі Зайцевої та Дронова
ДТП у Харкові, судове засідання у справі Зайцевої та Дронова

"У справі не поставлено крапки і для потерпілих, це надзвичайно важко і заподіює додаткові моральні страждання і біль. Для мене абсурдно з її боку оскарження, тому що ніякого покарання, окрім як максимального справедливого, тут бути не може", – розповів інший адвокат постраждалих Дмитро Марцонь.

Нагадаємо, Зайцеву засудили до 10 років в'язниці.

Як повідомляв Знай.ua, адвокат засудженого за смерть людей у результаті ДТП в Харкові Геннадія Дронова домігся відкриття кримінального провадження щодо експертів Харківського обласного бюро судово-медичних експертиз.
Також Знай.ua писав, що Зайцева подала апеляцію на рішення суду.