Олена Зайцева, яка стала винуватцем кривавої ДТП у Харкові, в результаті яклї загинуло 6 людей і ще 6 опинились в лікарні з важкими травмами, була засуджена до 10 років в'язниці, однеак, хоче оскаржити вирок.
За словами винуватиці страшної трагедії, її провина лише на 30%. Решта 70% - вина іншого учасника аварії Геннадія Дронова. Про це на своїй сторінці в Facebook написала журналістка Тетяна Доцяк.
"Ступінь провини своєї і Дронова Зайцева оцінює, як 70 [%] - Дронов і 30 [%] - вона. Просить скасувати вирок. Новий вирок призначити до п'яти років позбавлення волі і звільнити від покарання на випробування. Тобто відпустити "умовно". Цивільні позови розділити також 70 на 30 ", - стверджує журналістка.

За словами журналістки, Зайцевій незрозуміло ступінь своєї провини, і за які саме дії вона отримала 10 років. Зайцевій не зрозуміло на який сигнал світлофора вона виїхала на перехрестя - жовтий чи червоний. Вона впевнена, що закінчувала проїзд перехрестя, як того вимагають правила дорожнього руху, а саме - не вдаючись до екстреного гальмування, рухалася далі для збереження безпеки дорожнього руху. Зайцева впевнена, якби не Дронов - вона б проскочила.
Після удару автомобілів, на її Lexus діяла непереборна сила. Зайцева впевнена, що винна лише в перевищенні швидкості. Також, їй не зрозуміло, чи це вона зіткнулася з Дроновим, чи він сам в неї врізався, і завадив завершити безпечний маневр. Хоча впевнена, що все ж це був з її боку безпечний маневр на перехресті. Ступінь провини своєї і Дронова Зайцева оцінює 70% Дронов і 30% вона.
Олена Зайцева просить скасувати вирок. Новий вирок призначити до 5 років позбавлення волі і звільнити від покарання на випробування. Тобто - відпустити «умовно». Цивільні позови розділити також 70 на 30.
"Ну і цікаве: 1) Дронов "наздоганяв" Зайцеву; 2) Зайцевій також не зрозуміло, на який сигнал світлофору виїхав Дронов; 3) Зайцева вважає, що Дронову також було безпідставно призначене найсуворіше покарання. Саме Зайцева продовжує читати матеріали справи. Чим може порушувати право Дронова на оскарження. Адже учасника два, і доки вона читає, він чекає"

Що там Зайцева. Дізналася, що хоче оскаржити в апеляції. Ділюся: 1) Зайцевій не зрозуміло ступінь її вини, і за які...

Geplaatst door Tetyana Dotsyak op Vrijdag 26 april 2019

Нагадаємо, у справі Зайцевої знайшли нестиковки з аналізами на наркотики, наявність яких підтвердив директор Інституту моніторингу наркотиків.