У православному церковному календарі це день вшанування пам'яті святителя Кирила, єпископа Туровського, а також апостолів від 70-ти Ясона, Сосипатра, Керкіри, діви, та інших, що з ними постраждали. Інші назви свята: «Ясон», «Кирило», «Максим», «Максимов день», «Березовиця».

Зазвичай у цей день наші пращури починали збирати березовий сік. Не обов'язково самим його збирати і калічити дерева. Можна просто купити. Сьогодні він буде володіти особливими лікувальними властивостями і може вилікувати від лихоманки. При цьому його можна не тільки пити для цього, але і обливатися. Правда спочатку хворого слід купати в дощовій воді або в березневому снігу, що розтанув, який спеціально зберігали. Потім хворого потрібно вивести на вулицю погрітися під променями сонця.

Народні прикмети на 11 травня

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Жінкам потрібно вмитися березовим соком, тоді шкіра буде оксамитовою, свіжою та здоровою. Можна навіть зробити примочки, які допоможуть від веснянок, вугрів. А щоб зробити омолоджуючу маску, потрібно ще додати трохи меду.

Ще потрібно стати на перехрестя, потримати в руках ладанку і почекати, поки вітер залетить у неї. Вона допоможе зцілити різні хвороби, якщо її одягати на шию хворого.

Також сьогодні збирають кропиву, подорожник і мати-й-мачуху. Вони будуть володіти цілющими властивостями, якщо зібрати їх у цей день.

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.