В Україні після підвищення пенсій в березні середня виплата сягнула понад 3 тисяч гривень.

Про це повідомляють ЗМІ.

Відомо, що найвищі виплати в Україні отримують, пенсіонери, які належать до окремих груп. Зокрема, йдеться про суддів у відставці, нардепів та інших. Їхня винагорода може сягати понад 20 тисяч на місяць. При цьому вже декілька років в Україні діє пенсійне обмеження, яким передбачено найвищі виплати на рівні 14,97 тис. грн.

Проте судді все ж змогли відстояти своє право на високу пенсію. У результаті постійних слухань вони вибороли право отримувати виплати на рівні 44 тисяч гривень.

Пенсія в Україні
Пенсія в Україні

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

"В Україні за рік, за даними Пенсійного фонду, стало більше на 20 тис. тих людей, які отримують пенсію більше 10 тис. грн. Станом на початок 2019 го їх уже майже 140 тис., що становить 1,2% від загальної кількості, тоді як на 1 січня минулого року їх було 118 тис., або 1%. Найбільші пенсії в цій категорії - у суддів. Далі йдуть народні депутати і прокурори", - підрахував економіст Олексій Дорошенко.

Таким чином, експерт розповів, що для того щоб мати подібну пенсію необхідно належати до конкретної групи населення.

Варто нагадати, що представники команди новообраного президента України Володимира Зеленського заявили, що ПриватБанк неможливо повністю денаціоналізувати.

Нагадаємо, у квітні показник инфляції перевищив траєкторію прогнозу Національного банку Україна. Держстат опублікував дані, згідно з якими у квітні 2019 року споживча інфляція в річному вимірі становила 8,8%, в місячному вимірі ціни зросли на 1,0%.

Як повідомляв "Знай.ua", українцям дадуть можливість не оплачувати платіжки за комуналку. Втім це можливо за певних умов. Новий закон про комунальні послуги, який почали діяти з 1 травня, дає можливіть не оплачувати компосуги, якщо у громадян є скарги на постачальника чи якість.

Також "Знай.ua" писав, що для більшості одержувачів субсидії за квітень і травень (у травні та червні) будуть видаватися у вигляді доплат до пенсій. Ті, хто отримували пільги "живими" грошима на руки продовжать отримуватиїх у відділеннях Ощадбанку.