Кричущий випадок трапився у Казахстані. Поліція в Нур-Султана (колишня Астана) провела кількагодинний допит активістки Жанботи Алжанови. Це сталось після того, як вона оприлюднила у соцмережах фото, на якому ніби тримає невидимий плакат.

Знімок з уявним плакатом Алжанова разом з іще однією активісткою опублікували 6 травня з підписом: "Як думаєте – затримають? Начебто нічого провокаційного не написано".

Активістки вирішили спробувати удачу після того, як в Уральську затримали активіста, який вийшов на площу з порожнім плакатом.

Варто зазначити, що Алжанову затримали 9 травня просто на вулиці люди в штатському. Вони не пред'явили посвідчень, натомість насильно посадили в автомобіль і доставили у відділ внутрішніх справ Байконурского району Нур-Султана. У активістки відібрали телефон, а на допиті цікавились, якими програмами вона користується, які в неї політичні погляди і має вона відношення до екстремістів. Алжановій повідомили, що її допитують як свідка.

Через дві години катувань активістці дозволили зв'язатися з адвокатом, той приїхав ввечері. Алжанова написала відмову від усіх свідчень. За твердженням активістки, після затримання вона отримала кілька саден і синців.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Алжанова допомагає іншим активістам, яких судять за звинуваченням у порушеннях на акціях протесту, носить передачі їм і ходить на суди.

24-річного Аслана Сагутдинова затримали з порожнім плакатом 6 травня і відпустили після допиту. За його словами, своєю акцією хотів показати, що в Казахстані немає демократичних свобод. І хвилю непокори підхопили місцеві активісти.

Нагадаємо, раніше зазначалося, що визнали найгарячішою бабусею світу: українська красуня розкрила секрет вічної молодості.

Як повідомляв портал "Знай.uа": у Київському політехнічному інституті імені Ігоря Сікорського пройшов конкурс краси, який анонсували скандальним відео з голими студентками і відвертими танцями.

Також "Знай.uа" писав, що стало відомо про те, що у Франції переможниця найпрестижнішого конкурсу краси "Міс Франція" Морган Роллан загинула в страшній дорожно-транспортній пригоді.