Пенсіонери та діти - найбільш незахищені верстви населення в будь-якій країні. Уряд все розуміє і всіляко намагається полегшити їм життя та захистити, наскільки це буде можливо. Але, є одна країна, де про них думають мало і тільки перед виборами. Невтішними спостереженнями поділився і юрист Михайло Шнайдер на своїй сторінці в соціальній мережі Facebook. Він відійшов від популярних порівнянь з розвинутими країнами, а провів паралелі із сусідньою Білоруссю.

Пенсіонери
Пенсіонери

"З 1 травня підвищується пенсія та допомога на дитину. Тепер розмір мінімальної пенсії складе – 2 855 гривень, допомога на народження першої дитини – 27 932 гривні, допомога на другу дитину – 39 105 гривень. Тільки от на жаль ці підвищення... не мають до нас ніякого відношення. Все це відбувається в сусідній Білорусі. В державі, де проживає трохи більше 9 мільйонів осіб. У державі, де немає виходу до моря. У державі, де немає власної нафти і газу. Тільки вдумайтеся в це. У них мінімальна пенсія, майже в два рази вище ніж у нас"- написав Шнайдер.

С 1 мая повышается Пенсия и пособия на Ребенка. Теперь размер минимальной пенсии Составит – 2 855 ГРИВЕН, пособия на...

Geplaatst door Mihail Shnayder op Zondag 12 mei 2019

Популярні новини зараз
Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

І Михайло знайшов пояснення всьому цьому в колючих, але правдивих словах Грушевського - "Біда України в тому, що нею керують ті, кому вона не потрібна".

В коментарях люди по-різному відреагували на такі паралелі Шнайдера:
"Частково ви праві, але, ви б ще порівняли нам з Чечнею. Ви ж прекрасно розумієте, що такі країни, сидять на грошах Росії.", "Там працює промисловість і сільське господарство. І не просто працює, а заробляє.", "Треба працювати на країну, а не на власний гаманець. Якщо коротко, то нас занадто цинічно грабували всі ці 10 років", "Може і так, але Україна чудово може сама себе обслуговувати(в сенсі грошей), достатньо хоча б було налагодити видобуток і виробництво бурштину", " От вмієш ти обламати( я вже почав радіти, ех...", "Я оптиміст,але не до такої міри".

Нагадаємо, раніше зазначалося, що найвищі виплати в Україні отримують пенсіонери, які належать до окремих груп.

Як повідомляв портал "Знай.uа": для більшості одержувачів субсидії за квітень і травень (у травні та червні) будуть видаватися у вигляді доплат до пенсій.

Також "Знай.uа" писав, що субсидії у травні знову перерахують.