Європейський Союз не буде запроваджувати нові санкції проти РФ з-за їх вирішення роздавати паспорти жителям Донбасу. Про це повідомили міністри закордонних справ держав-членів ЄС, які зібралися в Брюсселі.

Глава МЗС Чехії Томаш Петршичек, який приїхав відзначити 10-ту річницю Східного партнерства, заявив, що ЄС знає про рішення РФ, однак не планує посилювати тиск на Москву з-за нього.

"Зараз ми більше стурбовані пошуком діалогу, а не тиском, як це робить сама Російська Федерація", - заявив він.

Таку європейську позицію підтвердив і румунський міністр Теодор Мелешкану. Він запевнив, що нові санкції проти Росії не потрібні і українцям. Однак не уточнив, про які саме проблеми йдеться.

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

"Це створить проблеми самій Україні", - повідомив він.

При цьому Київ закликав ЄС до посилення тиску на Російську Федерацію. Так, частина держав ЄС, які зазвичай відносять до числа друзів України в Євросоюзі, виступають за посилення санкцій.

У тому числі такої позиції дотримується литовський міністр Лінас Лінкявічюс.

"Це (роздача паспортів) - глибоке порушення міжнародного права. Ми домовлялися, що подальше порушення міжнародного права повинно вести до посилення тиску, тому я вірю, що повинні бути нові санкції", - заявив він.

"Ми повинні ввести персональні санкції проти росіян, причетних до цього рішення, а також прийняти рішення, що ЄС не визнає ці паспорти", - заявив естонський міністр Урмас Рейнсалу.

Нагадаємо, жителів Донбасу, які отримали паспорти РФ, позбавлять пенсій і соцвиплат.

Як повідомляв Знай. ua, Путін готує масштабну війну.

Знай. ua писав, що Україна посилить санкції проти Росії через путінських паспортів.