Традиційне українське вбрання дедалі частіше користується популярністю у співвітчизників. Сорочки з візерунками продовжують бути в тренді і з кожним роком все більше завойовують серця навіть найвишуканіших модниць. Вже давно вишиванки обирають не тільки українки, але також світові знаменитості.

Традиційне українське вбрання можна ефектно поєднувати з абсолютно різними предметами гардеробу. А все тому, що вишиванки універсальні. Сорочки відмінно поєднуються як з джинсами-скінні або бойфрендами, так і з джинсовими шортами і більш класичними брюками.

Із взуття до вишиванок ідеально пасуватимуть будь-які сандалі, босоніжки і еспадрільї, а також улюблені кеди або кросівки.

Кілька ефектних образів з вишиванками До Дня вишиванки, які допоможуть надихнути на створення власних неперевершених lookів.

Доповнити образ можна великими етнічними прикрасами – наприклад, актуальними сережками-пензликами, або лаконічними кільцями і тонкими ланцюжками на витончених ключицях - з біжутерії.

Головне правило: світлі і яскраві вишиванки краще обирати на літо, а сорочки темніших і приглушених кольорів добре підійдуть для осені та міжсезоння. Останнім часом все українське у моді. Найбільш розповсюдженою традиційною українською прикрасою було намисто.

В давнину, як і сьогодні, жінки не могли уявити своє життя без прикрас. Тому дуже важливо до кожного образу підібрати правильні аксесуари. Проте тоді вони були не лише гарними "цяцьками", а й мали особливе значення та навіть оберігали їхнього власника. Деяким аксесуарам приписували лікувальні властивості.

Нагадаємо, День вишиванки 2019: коли відзначають в Україні та головні традиції.

Як повідомляв портал "Знай.uа", 30 років тому в Черкасах талановитий житель міста Володимир Брикля зробив неймовірні знімки українців у вишиванках.

Також "Знай.uа" писав, прикрашали, лікували, приваблювали: якими були українські аксесуари.