На офіційній сторінці у Facebook прес-служба 73 морського центру спеціального призначення Збройних сил України опублікувала потужні кадри захоплення ворожих суден у відкритому морі. Відомо, що такі м'язисті маневри здійснювалися в рамках проведення військових навчань.

За інформацією військових журналістів, військові ВМФ України помітно наростили силові ресурси на воді. Так, в рамках тренування VBSS абордажні групи Центру успішно відпрацювали захоплення суден умовного ворога у водах відкритого моря.

Наголошується, що в навчаннях були задіяні як морські, так і повітряні кораблі. Висновок групи захоплення здійснювався системою "КАНАТ" з вертольота, а також з катерів швидкісного типу.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Таким чином, бійці Центру не тільки висадилися на "ворожому" судні, але і успішно відпрацювали затримання ворожої команди із застосуванням, зокрема, близького бою. Українці, які побачили кадри захоплення суден умовного противника, були просто в захваті від досягнень ВМС Збройних сил України.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що українські військові можуть повернути всю територію Донбасу під свій контроль менше, ніж за добу. Про це розповів колишній командувач Операцією Об'єднаних сил України Сергій Наєв в інтерв'ю "ТСН".

За його словами, слід діяти швидко і закріпитися на кордоні України з Росією. Екс-командувач ООС також додав, що головним досягненням української армії за останній рік є те, що командувачі навчилися діяти, продумати та давати гідну відсіч ворогові.

За його словами, "на звільненій території відразу ж повинні почати спеціальні заходи Національна гвардія, Національна поліція, інші силові структури". При цьому Сергій Наєв підкреслив, що перед українськими військовими зараз не стоїть завдання силовим шляхом звільнити всю територію Донбасу, оскільки держава визначила, що основний шлях отримання перемоги — політико-дипломатичний.

Нагадаємо, розлючений школяр зі зброєю в руках взяв в заручники цілий клас.

Як повідомляв Знай.uа теракт в арсеналі ЗСУ: путінські спецслужби вербували наших хлопців через батьків.

Знай.uа писав, зробив зауваження: в Харкові зрешетили кулями копа і кинули помирати на узбіччі.