З 1 липня 2019 року подорожчають послуги з оформлення біометричних паспортів в Україні.

Про це повідомили в ДП "Документ".

адміністративний збір за оформлення ID-карток та закордонних паспортів збільшиться.

паспорт

За даними підприємства, вартість оформлення ID-картки терміном до 20 робочих днів становитиме 345 гривень (раніше — 279 гривень), з них 126 гривень — вартість адмінпослуги, 219 гривень — вартість бланка.

Популярні новини зараз
Побутовим споживачам пригрозили відключенням електроенергії: хто у "чорному списку" Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

При оформленні ID-картки терміном до 10 робочих днів нова вартість складе 471 гривню (раніше — 366 гривень), з них 252 гривні — вартість адмінпослуги, 219 гривень — вартість бланка.

Оформлення закордонного паспорта терміном до 20 робочих днів вартуватиме 682 гривні (раніше — 557,32 гривні), з них 352 гривні — адмінпослуга, 330 гривень — бланк.

Закордонний паспорт, який українці бажають оформити терміново( за 7 або 3 робочих днів) обійдеться громадянам найдорожче - 1034 гривні (раніше — 810,32 гривні), з них 704 гривні — адмінпослуга, 330 гривень — бланк.

картки

У ДП "Документ" нагадали, що гранична вартість адмінпослуг залежить від розміру прожиткового мінімуму, встановленого для працездатних осіб на 1 січня календарного року, а вартість оформлення документів зросла вперше з 2016 року, і, "за підрахунками експертів, таке підвищення збільшить надходження до місцевих бюджетів у 2019 році на близько 200 мільйонів гривень".

Громадяни України, яким виповнилось 14 років і які отримують документ вперше, ця послуга є безкоштовною.

Нагадаємо, Канада відмовила мільйона українців відвідати країну. У чому причина?

Як повідомляв портал Знай.ua, український міністр закордонних справ Павло Клімкін відповів Путіну на паспортний скандал.

Також Знай.ua писав про те, що чому жителі Донбасу, які побігли оформляти російські паспорти, опинились заручниками ситуації та які права ці документи значно обмежують.