Показник середньої заробітної плати в Україні, на якому грунтується формула обчислення пенсій, складає 8814 гривень 84 копійки.

Зарплата
Зарплата

Про це повідомляє прес-служба Пенсійного фонду України.

"Затверджено за березень 2019 року показник середньої заробітної плати (доходу) в Україні, з якого сплачено страхові внески та який відповідно до Закону України "Про загальнообов'язкове державне пенсійне страхування" враховується для обчислення пенсії", – сказано у повідомленні Пенсійного фонду.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім 3 хвилини – правда чи міф? За скільки ракета "Циркон" може дістатися українських міст За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає
Показати ще

Варто нагадати, що показник середньої зарплати за 2018 рік був затверджений на рівні 7810 гривень 88 копійок.

"На розмір пенсії впливають три показника: середня зарплата по країні, розмір власної зарплати та стажу. У формулі розрахунку пенсії, відповідно до ст. 40 Закону "Про загальнообов'язкове пенсійне страхування", враховується як співвідношення власної зарплати до середньої за кожний розрахунковий місяць, так і середня зарплата по країні за три роки", - підкреслюють у Пенсійному фонді.

Пенсіонери
Пенсіонери

Нагадаємо, прем'єр-міністр Володимир Гройсман не на жарт розлютував українців резонансною заявою щодо розмірів зарплат - складається враження,що цифри взяті із "паралельної реальності".

Володимир Гройсман
Володимир Гройсман

Відповідну заяву політик оприлюднив на своїй сторінці у Тwitter.

"Уряд має чіткий орієнтир щодо середньої зарплати в Україні на 2021 рік. У доларовому еквіваленті це $620 – абсолютно реальний показник, який допоможе збільшити мотивацію українців працювати на власну економіку", - заявив Гройсман.

Як повідомляв раніше Знай.ua, команда Порошенка останнім часом все частіше і частіше вражає своїми доходами, які ніяк не можна порівняти з заробітними платами українців.

Також Знай.ua писав про те, що поки українці ледь зводять кінці з кінцями та виживають від пенсії до пенсії, міністр соціальної політики Андрій Рева, замість того, щоб виконувати свої прямі обов'язки та піклуватися про добробут українців, відпочиває на широку ногу у дорогих ресторанах.