Після рішення судів щодо долі ПриватБанку українцям ідповіли на найбільш болюче питання: що буде з коштами клієнтів фінустанови?
Як зазначає фінансовий директор банку Самаріна Ганна, усе повинно нормалізуватися.

"Зараз банк нічого не відчуває, все нормалізувалося і повернулися кошти, які клієнти знімали в банкоматах 18-19 квітня, коли ми спостерігали піковий обсяг зняття до 3 млрд грн у день, як на новорічні свята", - сказала Самаріна.

банкомати

"Тим не менш, якщо продовжувати такі оголошення, то так, будуть аналогічні реакції", - додала вона.

ПриватБанк є системним банком і "будь-яке індивідуальне дію по відношенню до ПриватБанку ззовні може позначитися на всій банківській системі", - підкреслила топ-менеджер.

Після судових рішень фінустанова була змушена перестати бути донором на міжбанку.

Популярні новини зараз
Борги анулюють: українцям дали новий шанс у важкі часи Реформи і прозорість: експерт розповів, чого вимагають США від України за свою допомогу Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

"Ми в нормальній ситуації, швидше за все, є донором на міжбанку. У нас були невеликі ліміти, це виключно управління ліквідністю. До недавнього часу ми більше розміщували, чим привертали коштів на міжбанку", - пояснила Самаріна.

У той же час, зобов'язання банку на 95% покриваються ліквідними активами, і він без проблем справляється з коливаннями ресурсної бази, запевнила фіндиректор.

Варто додати, що у четвер, 16 травня стало відомо, що екс-власник ПриватБанку Ігор Коломойський повернувся до України після двох років життя за кордоном. Бізнесмен прибув не сам, в його компанії помітили ще бізнесмена Тимура Міндіча і народного депутата від фракції "Відродження" Андрія Шипка.

Нагадаємо, суд відмовив Нацбанку у знятті арешту з активів компанії, які пов'язані з колишнім власником Ігорем Коломойським.

Як повідомляв раніше Знай.ua, колишній співвласник Приватбанку Ігор Коломойський відзначився гучною заявою.

Також Знай.ua писав про те, що Ігор Коломойський дав оцінку президенству Петра Порошенка та розповів, що за останні 5 років сталося з Україною.