Літо в 2019 році буде в цілому теплим, а іноді навіть спекотним. Разом з тим, можливі зливи та град.

Про це розповіла завідуюча відділом синоптичної метеорології Українського гідрометеорологічного інституту Віра Балабух, пише УНН.

"Можемо очікувати, що літо в Україні буде досить жарким і теплим. Червень буде досить посушливим, в липні опадів буде більше в центральних і південних областях, в серпні опадів буде декілька вище-на заході і в центральних областях", - йдеться в повідомленні.

В умовах високих температур в липні-серпні слід очікувати також такі явища як грози, град, а також зливи та шквали.

Популярні новини зараз
Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

"Цей період може бути більш небезпечним", - додала метеоролог.

Також, за її словами, цього літа будуть фіксувати характерні різкі зміни температури, особливо для червня.

Крім того, можливі великі розриви температури між різними областями країни, а також дуже вірогідні нерівномірний розподіл опадів в Україні.

Нагадаємо, в Україні мінімальна пенсія знову збільшиться. Очікується мінімальний приріст у 67 гривень. Трошки більше, ніж на 2 долари українські пенсіонери будуть отримувати більше. Для когось це смішна сума, а хтось зайву буханець хліба собі купить.

Таким чином, мінімальна пенсія зросте до 1564 гривень. Чергове підвищення відбудеться у зв’язку із зростанням інфляції. Разом з тим одержувачі максимальної пенсії зможуть розраховувати на виплати в розмірі 15640 гривень.

Третій етап підвищення відбудеться в грудні. Зазначимо, що з початку року середня пенсія зросла з 253,38 грн до 2899,04 грн. Для індексації виплат використовується коефіцієнт 1,17, але підвищення не може бути менше 100 грн.

Нагадаємо, українцям назвали найприбутковіші професії на Батьківщині, які точно не залишать вас без хліба.

Як повідомляв портал Знай.uа , чому українці вибудовують в черзі перед урнами? До чого довели країну, їжа доступна тільки на смітнику.

Знай.ua писав про те, що українським вчителям розповіли, коли чекати підвищення до зарплати.