Українським водіям варто нагадати, що з 1 травня 2019 року в країні змінилися правила проходження обов'язкового техогляду. Відомо, що проект закону націлений на підвищення рівня безпеки на дорогах.

Про це повідомляють українські ЗМІ.

Так, зокрема, буде змінено формат документа, що підтверджує успішне проходження транспортним засобом техогляду. Паперовий бланк протоколу видається суб'єктам здійснення обов'язкового технічного контролю (ВТК) в комплекті з самоклеючою міткою радіочастотної ідентифікації, інформацію з якої можна буде зчитувати на відстані за допомогою спеціального технічного обладнання.

Техогляд в Україні 2019
Техогляд в Україні 2019

Як часто потрібно проходити техогляд

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Заплатите від 17 000 до 51 000 грн: українців попередили про штрафи з 1 квітня Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Переказ з картки на картку будуть жорстко контролювати: як можуть заблокувати картку
Показати ще

Легкові автомобілі перевіряють через чотири роки після першого використання, а потім — кожні два роки. Для комерційних авто — щорічно.

Штраф за експлуатацію автомобіля без талона техогляду складатиме до 1,7 тисячі гривень. Якщо ж водія з таким порушенням зловлять вдруге, його позбавлять прав на термін від 3 до 6 місяців.

Нагадаємо, у травні на водіїв чекає оновлення ПДР: що зміниться.

Як повідомляв Знай.uа посол Канади застряг на бездоріжжі посеред українського села.

Знай.uа писав, техогляд в Україні 2019: хто зобов'язаний пройти, нові правила і штрафи.