У серпні 2019 на всі торгові мережі в Україні чекають кардинальні зміни, які полегшать життя покупцям.

Про це пише UBR.

З 1 серпня проектувальники всіх нових і реконструйованих супермаркетів площею понад 2,5 тис. кв. м. зобов'яжуть облаштувати туалети для відвідувачів.

За новими нормами у таких закладах повинно бути із розрахунку одна вбиральня на кожні 600 "квадратів" торгової площі. Але ніяк не менше чотирьох туалетів на об'єкт.

супрмаркет

Популярні новини зараз
Хліб, молоко, м'ясо та навіть яйця: в Україну несеться різке подорожчання на важливі продукти ПриватБанк без розбору блокує платежі українців: покупки перетворилися на "лотерею" Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати
Показати ще

"На даний момент проектувальники зобов'язані передбачати громадські вбиральні для відвідувачів лише непродовольчих центрах. Це ТЦ і ТРЦ, універмаги, - великі магазини одягу, взуття, дитячих товарів, наприклад, іграшок. Новими змінами в ДБН ми вводимо обов'язкове проектування громадських вбиралень ще й у великих продуктових магазинах", – повідомляє на своїй сторінці в Facebook заступник міністра регіонального розвитку Лев Парцхаладзе.

туалет

Крім того, за даними відомства, відновідно до норм, вбиральні повинні бути розділені на жіночі та чоловічі. Також обов'язково в туалеті має біти кабіна для людей з обмеженими можлмивостями, наприклад для осіб, які пересуваються на інвалідних візках.

Нові ДБН будуть поширюватися на проектування нових, реконструкцію і розширення існуючих будівель і окремих приміщень роздрібної торгівлі (ринків, магазинів) за винятком приміщень оптової торгівлі, автосалонів, магазинів автозапчастин, зброї, складів будматеріалів, виробничих фірм і магазинів тимчасового функціонування.

Нагадаємо, популярний супермаркет підсунув українцям справжню гидоту.

Як повідомляв портал Знай.ua, розлючені українці відправили очільника "Укрзалізниці" Євгена Кравцова в "туалет вагона з тарганами".

Також Знай.ua писав про те, що українці власними силами відремонтували дорогу в селі, яка не бачила ремонту 30років. українці довели, що для цього не потрібні мільйони та купу часу.