Прописка колись була дуже важливою у житті пересічного українця, адже тільки з її допомогою можна було щосили користуватися певними адміністративними послугами.
Тепер ми маэмо новий закон, який карлинально змінює правила гри.
Нова реєстрація нагадує американський аналог , коли громадянин просто називає фактичну адресу проживання і підтверджує це лише заявою.

Однак фахівці стверджують, що такий принцип обліку населення в нашій країні призводить до накопичення у реєстрах територіальних громад інформації про місце проживання, яка на 30%, а відносно дітей — до 63% не є достовірною. Українцям простіше віддати перевагу проживання без оформлення реєстрації або реєструватися не за місцем проживання.
Зараз, щоб отримати прописку, необхідно прийти до органу реєстрації або центр надання адміністративних послуг (ЦНАП), до того ж разом з власником житла, якщо у людини, яка бажає зареєструватися, немає документа на право проживання. Нові зміни призведуть до того, що заява про реєстрацію буде дозволено подавати в органі реєстрації або ЦНАП, онлайн, або відправити по пошті.

паспорт

Таким чином, виходить, що будь-хто може зареєструватися в картирі/будинку, не враховуючи згоди власників житла.

"Реєстрація відбувається не в квартирі, а за її адресою. Згода собстенника житлоплощі при цьому не обов'язково. Проживаєш – можеш реєструватися. Власник дає згоду на проживання. Це інші правові відносини і до реєстрації відношення не мають. “Реєстрація буде потрібна для того, щоб був облік населення, як це давно є світовою практикою, а не для того, щоб вирішити майнове і житлове право", — кажуть експерти.

Втім заперечити факт реєстрації також модливо, в такому випалку власникам слід будле підтвердити, що зареєстровані особи не продивають к помешканні.

"Сьогодні власник дасть згоду на реєстрацію, і воно буде прирівнюватися до проживання в квартирі. Тобто особа, якій надано таку згоду, можна буде виселити лише за допомогою суду", — говорять спеціалісти.

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають ПриватБанк попередив українців про важливе оновлення: що змінилося Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом
Показати ще

Як повідомляв портал Знай.ua, стало відомо, як покарають комунальних боржників.

Також Знай.ua писав про те, що заробітчан зобов'яжуть розкошелитись. Тепер українці повинні платити нові внески.