Відомий в Україні інтернет-магазин «Stylus» влип у черговий скандал через чорну торгівлю техніки. Журналіст Євген Плінський розкрив шахрайську схему, яку провертають прямо під носом ДФС. Про це він написав у Facebook.

«Всього в кілометрі від центрального офісу ДФС затишно розташувався найзухваліший реалізатор нелегальної техніки в Україні - інтернет-магазин «Stylus». Не вірите? Подивіться на те, які документи вони видають при продажі MacBook Pro за 45 299 грн.

Це не те що не фіскальний чек, це навіть не товарний чек від ФОПу. Це просто папірець від юридично неіснуючого магазину «Стилус» без будь-яких реквізитів. Продавець, ім'я якого ми не знаємо, з цього продажу не платить ніяких податків, і займається фіктивним підприємництвом», - обурився журналіст.

Плінський нагадав, що така діяльність потрапляє під кримінальні статті ККУ: 205 - Фіктивне підприємництво і статті 212 - Ухилення від сплати податків.

«Але, бенефіціарам «Стилуса» якось пофіг. Вони під хорошим дахом, який вирішує всі питання», - упевнений журналіст.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні
Показати ще

З'ясувалося, що власником магазину є Андрій Карпюк, який в рекламних роликах хвалиться тим, що створив «Stylus» з 5 тис доларів в 2008 році і на сьогодні надає людям більше ста робочих місць.

«Але ось що цікаво, яким чином він дає ці робочі місця і як веде свій бізнес? Відповім одразу, в чорну. Вони в тупу, за кеш, скуповують нелегально ввезену, браковану, мутну і т. д. техніку, і так само тупо її продають. За готівку і без документів. Вони реалізатори контрабанди. Ставлення до клієнтів відповідне. Людей кидають і з поверненнями, і з сервісом, а сам власник навіть б'є незадоволених клієнтів», - заявив Плінський.

Також він попросив публікацію вважати публічним зверненням до Податкової служби з метою проведення перевірки діяльності інтернет-магазину.

Всего в километре от центрального офиса ГФС уютно расположился самый дерзкий реализатор нелегальной техники в Украине -...

Geplaatst door Evgeniy Plinskiy op Vrijdag 17 mei 2019

Нагадаємо, українці влаштували бунт проти відомого магазину, натякають на "російський слід".

Як повідомляв портал Знай.uа, відомий магазин привів українців у сказ: "Жлоби, які торгують браком".

Також портал Знай.uа писав, що у мережі складено антирейтинг популярних інтернет-магазинів.