Сьогодні вакцинація може арятувати життя людини від небезпечних хвороб. Однак дедалі більше людей відмовляються від щеплень собі та своїх дітей.

Повсюдна відмова батьків проводити дітям та підліткам обов'язкові щеплення від інфекційних хвороб почалася по тому, як в 2008 році 17-річний школяр вмер після вакцинації від кору, - пише "Paralel-media".

Однак, як стверджує комісія, спеціально створена тоді міністерством охорони здоров'я комісії, смерть школяра не була пов'язана із якістю вакцини. Пізніше індійську вакцину назвали "вбивцею". Дев'ять мільйонів її доз знищили, а населення масово почало боятися щеплень.

вакцинація

Зараз в мережі щодня точаться суперечки про користь та ризики від вакцинації.

Популярні новини зараз
Такої катастрофи українці не бачили 230 років: що відбувається з народжуваністю на фоні війни Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Люди запевняють, що вакцина здатна зробити інвалідом та навіть вбити.

Тому і з'явилася проблема фіктивних довідок, які батьки купували у лікарів, аби легше прилаштувати дітей до дитсадків.

Від чого захищають щеплення

Національний календар профілактичних щеплень передбачає вакцинацію дітей проти 10 захворювань. Держава закуповує вакцини у відповідності до Календаря і таким чином гарантує можливість українцям отримати безоплатні щеплення для профілактики цих хвороб і захистити своє життя і життя своєї дитини.

За словами лікарів, низка інфекційних недуг, які давно вважаються переможеними, через масові відмови від щеплень знову повернулася в суспільство - кажуть лікарі. В 2005-2006 роках лікарі України попереджали, що через 5-6 років прийде рік, коли кір до нас повернеться.

Так і сьогодні ми бачимо масштабний спалах кору. До слова, минулого року Україна встановила антирекорд. Захворюваність на кір була найбільшою серед європейських країн та наймасовішою з отримання нашою країною незалежності.

вакцинація дорослих

Що насправді відбувається після щеплення

Щеплення - це єдиний надійний захист від небезпечних хвороб: туберкульозу, гепатиту, поліомієліту, кору, краснухи, паротиту, дифтерії, кашлюку, правця, гемофільної інфекції. В Україні є достатньо вакцин проти всіх 10 захворювань за Календарем щеплень.

Як говорять медики, відмова від вакцинації може стати причиною загибелі дитини від серйозної хвороби, з якою можуть боротися лише щеплення.

Таким чином, імунізація є питанням національної безпеки, оскільки здоров’я населення – всіх разом і кожного окремо – залежить від рівня охоплення вакцинацією в країні.

Для формування колективного імунітету необхідно, щоб рівень вакцинації населення досягав 95 – 98 %. Але зараз в Україні цей показник набагато нижчий.

Вакцинація - це захист від 10 смертельно небезпечних хвороб. Навіть якщо вакцинована людина захворіла, але у неї імунітет проти цієї інфекції, це може стати рятівним колом та вберегти від тяжких ускладнень.

Медики закликають і дорослих не нехтувати власним здоров'ям. Доросле населенння теж має вакцинуватись. За національним Календарем профілактичних щеплень усі дорослі повинні отримати щеплення від дифтерії і правця. Вакцини проти цих хвороб формують імунітет на 10 років, тому важливо регулярно (кожні 10 років) звертатись за черговою дозою вакцини.

Нагадаємо, стало відомо, куди поділась Супрун після інавгурації Зеленського.

Як повідомляв портал Знай.ua, українська лікарня вразила своєю жорстокістю.

Також Знай.ua писав про те, що жителі Харкова обурені, що в лікарні хоча і можуть зробити вакцинацію, але там немає вакцини.