Всесвітній день черепахи

Черепаха символізує мудрість, довголіття і багатство. Дата з'явилася в 2000 році, а ініціаторами стало Американське суспільство порятунку черепах, яке створили в 1990 році, щоб зберегти популяцію черепах в Малібу.

Мета свята – привернути увагу суспільства до того, що безліч черепах гине через їх сусідів людей. В цей день проводять різноманітні акції, добровольці рятують тварин, створюють для них переходи по шосе в тих місцях, де черепахи мігрують. Учасники акцій намагаються домогтися статусу охоронюваних територій для тих морських берегів, де зазвичай черепахи відкладають яйця. Під час святкування люди беруть участь в маскарадах в костюмах черепах, влаштовують танці черепах і розсилають веселі листівки з їх зображеннями.

Лаг ба-омер (Лаг баОмер)

Це єврейське свято, яке відзначають у 33 день Омера. Його історія почалася ще в часи існування Єрусалимського Храму. Омер значить сніп або міра сипучих тыл. Це достатня кількість зерна для однієї людини на добу. Під час другого дня Песаха приносили в дар Храму сном ячменю нового врожаю, це перший омер, вранці молилися про врожай та починався відлік днів Омера, яких усіх 49. Стільки ж днів від Виходу з Єгипту.

Також в цей день є традиція для школярів цілими класами з вчителями виїжджати на природу. Хлопчики стріляють з лука, проводять естафети. Традицію присвячують пам'яті учасників повстання Бар-Кохби, які відважно боролися з римлянами за свободу Ізраїлю.

Популярні новини зараз
Українцям пообіцяли зробити життя трохи простішим: понад 10 тис грн на людину Довідку можна викидати: чоловіків огорошили новим правилом Українцям виплатять матеріальну допомогу: хто отримає гроші і як оформити заявку Гроші на кону: "Ощадбанк" зробив важливе оголошення
Показати ще

Гран-прі Монако

Це дуже знаменитий етап автоперегонів «Формули-1». Його щороку проводять у травні, але в різні дати. Триває він 4 дні і проводиться на міській трасі в Монте-Карло. Вперше ралі пройшло в 1911 році, а з 1929 року почалися регулярні гонки. Особлива принадність траси F1 в Монако в тому, що глядачі перебувають у безпосередній близькості від болідів, що проносяться перед ними.

Православні свята:

  • Апостола Симона Зилота.
  • Святого Симона Печерського.
  • Блаженного Симона.
  • Києво-Братської ікони Божої Матері.
  • Седмиця 4-та після Великодня.

Симон Посів

В цей день відзначається пам'ять Симона Кананіта (Зилота) — одного з учнів Ісуса Христа. У народі цей день співпадав з дуже давнім святом, коли відзначалися іменини Землі. Земля була годувальницею для всіх людей, тому до неї слід ставитися особливо шанобливо. Землю не копали, не вбивали в неї кілки, не використовували плуг. Також сьогодні чудовий час для того, щоб пошукати скарб або зібрати лікарські рослини і коріння. Але, щоб вони володіли цілющою силою їх збирали в певний час і перед цим проводили потрібні обряди.

Народні прикмети на травень

Іменини в цей день

Василь, Кирило, Симон, Таїсія

Як повідомляв портал Знай.ua, в травні українців чекають як мінімум три дні, коли висока ймовірність магнітних бур. Це відбувається, оскільки активність на поверхні сонця досягає піку. Метеочутливі люди можуть відчути нездужання.

Нагадаємо, любителів пікніків попередили, що цього літа кліщів буде більше, ніж зазвичай. Завдяки погодним умовам, які забезпечують ідеальні умови для кровососів. Це означає, що підвищується ризик контакту з кліщем. Лікарі сказали, як себе гарантовано захистити.

Також Знай.ua писав, що погода випробує українців на міцність в травні. На нас чекає температурна аномалія: такого не було вже багато років. А червень стане аномально спекотним місяцем.