Кошти, які Україна отримувала від Євросоюзу на проведення реформ, були вкрадені.

Про це в програмі «Не добрий вечір» заявив її телеведучий Ігор Лесев.

«Коротко нагадаю історію. Євросоюз через свого представника Хьюго Мінгареллі виділяє нам щорічно купу бабла. Ці гроші по ідеї повинні спрямовуватися на проведення різних реформ. Зокрема, реформи держуправління. Але ці гроші не видають буквально в конверті. У нас в країні є бюджетний кодекс. Це наша з вами фінансова конституція країни. Ось уявіть, ви хочете взяти в банку кредит», - зазначив він.

долар
долар

І ось, стверджує Лесев, в минулому році ці кошти були викрадені.

Популярні новини зараз
"Київстар" попередив українців про небезпеку: що треба знати Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто
Показати ще

«А в минулому році у нас в Кабміні відбулося розкрадання 45 мільйонів гривень. Ми про це якраз розповідали. Злочинну змову організували вищі посадові особи. По-перше, це Костянтин Бондаренко – державний секретар Кабінету міністрів. Саме він дав незаконне розпорядження на дерибан цих грошей. Не маючи таких повноважень. Чистої води кримінал. По-друге, в злочинній змові з розкраданні коштів у особливо великому розмірі прийняла участь міністр фінансів Оксана Маркарова», — підкреслив він.

Окремо Лесєв розповів про великого чиновника, «липкі долоні» якого дісталися до грошей.

«по-третє, головним вигодонабувачем у розкраданні мільйонів грошей Євросоюзу став Костянтин Ващенко. Це глава Нацагентства України з питань державної служби. Саме його липкі долоні дісталися до цих грошей», — уточнив він.

Нагадаємо, Парубій загрожує державним переворотом.

Раніше Знай.uа повідомляв, дитячі фото Зеленського розчулили українців.

Також Знай.uа писав, що Рада заблокувала закон Зеленського про вибори.