Середній розмір субсидій, які держава виплачує в якості домоги українцям на оплату комуналки скоротять. Середня сума, на яку тепер зможуть розраховувати українці - це 409,8 грн. А місяцем раніше отримували на 250 гривень більше.

Про це говорять у Державній службі статистики.

Представники відомства додають, що в порівнянні з 2018 роком середні виплати в якості субсидій зросли майже на третину. Хоча кількість українських сімей, які звернулися в квітні за допомогою держави різко скоротилося до 114,6 тис. Для порівняння, роком раніше заяву на пільги подали 158,2 тис. домогосподарств. А минулорічний пік подачі прохань припав на червень – понад 2 мільйони звернень.

тарифи

Однак таке раптове скорочення зовсім не означає, що громадяни почали більше заробляти і їхні прибутки дозволяють погасити всі витрати самостійно.

Популярні новини зараз
Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову ДПС вже готова списати ваші гроші: кому готуватись до примусового стягнення Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок
Показати ще

За оцінками Держстату, всього з початку року субсидії виплачувалися 946,9 тисячам сімей. Це на 23,8% більше, ніж за аналогічний період минулого року. У загальній складності з бюджету на ці потреби було спрямовано 730,7 млн грн.

гроші

Однак не всі українці, які отримували субсидії минулого опалювального сезону, знову зможуть розраховувати на пільги. Деяким громадянам знову доведеться звертатися до соцслужб з заявою та декларацією про доходи.

У пергу чергу це потрібно зробити тим, у кого змінився склад сім'ї, а також тим, хто винаймає квартиру та бажає оформити субсидію і т.д.

пенсіонери

Крім того, чиновники попередили про можливі перевірки громадян, з'ясовуватимуть, чи правомірно була призначена субсидія.

пенсіонери

Нагадаємо, замість пенсій та субсидій, уряд взявся за правопис.

Як повідомляв раніше Знай.ua, українцям повідомили про зміну системи соціальних виплат.

Також портал Знай.ua писав, що коли та на скільки українцям підвищать пенсії цього року.