Український уряд ухвалив нову редакцію Українського правопису, яку розробила Українська національна комісія з питань правопису.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що відповідне рішення було прийнято на засідання уряду без обговорень.

У прийнятій постанові наголошується, що відповідне рішення було ухвалене для забезпечення конституційних положень про статус державної мови.

засідання уряду
засідання уряду

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно
Показати ще

Варто нагадати, що у четвер, 16 травня, Міністерство закордонних справ Угорщини опублікувало заяву про підписання президентом України Петром Порошенком закону "Про функціонування української мови як державної".

Так, угорські дипломати зазначили, що закон "відповідає духу Петра Порошенко" і висловили надію на те, що новообраний президент Володимир Зеленський зможе вирішити проблемні питання" щодо угорської національної меншини в Україні.

Нагадаємо, Верховна Рада зобов'язала українські та іноземні компанії створити для своїх сайтів і сторінок в соціальних мережах українську версію і зробити її стартовою. Зокрема відповідно до вказаного закону перевести сайти на українську мову необхідно до 2022 року. Крім того збільшити квоту української мови на телебаченні потрібно до 2024 року.

Як повідомляв "Знай.ua", російська пропагандистка Ольга Скабеєва оскандалилась бурхливою реакцією на ухвалення в Україні закону про українську мову. Вона назвала історичний документ "плювком в обличчя" більшості українців, які нібито не підтримують розвиток державної мови та потерпають від "заборон спілкуватися російською".

Також "Знай.ua" писав, що глава угорської праворадикальної партії "Йоббік" Томаш Шнайдер нещодавно приїхав на Закарпаття з приватним візитом. Угорський політик відвідав Берегівщину. За словами голови партії, його запросили мешканці села Вари. Під час свого візиту, Шнайдер сказав, що "хорошим рішенням було б, якби Закарпаття отримало автономію".

Перепалка між Ляшком і Зеленським не на користь Україні: Рибчинський про мову та референдум