Комік і засновник студії "Квартал 95" Володимир Зеленський, який заявив про намір балотуватися в президенти, пояснив свою позицію щодо російської мови в українському суспільстві. Про це він розповів в інтерв'ю Дмитру Гордону.

"Ми живемо в Україні, і для мене питання мови завжди було питанням часу. Я вважаю, що не треба нікого ламати, як колись випалили українську мову з цієї території. Ми не повинні випалювати тих, хто говорить на інших мовах. Ми не маємо права, це просто неправильно", - зауважив Зеленський.

Шоумен переконаний, що в першу чергу варто згадати Конституцію України і все, що там написано. Він зазначив, що в Україні крім української і російської мов є суржик і українцям доведеться самостійно вибирати, як їм розмовляти.

"Ми вже все про мову знаємо. У 10-й статті сказано: державна мова – українська. Всі знають українську, на сході не знають – вивчать. Там суржиком говорять, але не будемо ж ми узаконювати суржик: недобре це. Ну і все, є українська мова – державна мова. А розмовляйте як хочете, я так вважаю", - резюмував комік.

Популярні новини зараз
Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Продасте за 8000 гривень: колекціонери влаштували полювання на особливі 5 копійок За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою
Показати ще

Раніше повідомлялося, що 11 січня в українській столиці стався вельми тривожний і заплутаний інцидент. Так, в центрі Києві пройшли так звані обшуки в офісі відомого українського коміка Володимира Зеленського.

За станом на 18:40 біля офісу, який захоплювали люди Володимира Зеленського, все спокійно. Поліцейські роз'їхалися, активісти з обох сторін розійшлися.

Нагадаємо, Кошовий терміново звернувся до українців з-за Зеленського: це все фейк. У відео актор заявив, що "Команда Зеленського" не збирає ніяких мітингів.

Як повідомляв Знай. ua, копи обшукали штаб-квартиру Зеленського: знахідки шокують суд. У Володимира Зеленського ніяк не коментують захоплення приміщення.

Знай. ua писав, що Зеленський відверто розповів про фінансування Коломойським: розгорівся скандал. Команда кандидата в президенти звинуватила відоме видання у тиражуванні "дешевих чуток".