У четвер, 16 травня, Міністерство закордонних справ Угорщини опублікувало заяву про підписання президентом України Петром Порошенком закону "Про функціонування української мови як державної".

Так, угорські дипломати зазначили, що закон "відповідає духу Петра Порошенко" і висловили надію на те, що новообраний президент Володимир Зеленський зможе вирішити проблемні питання" щодо угорської національної меншини в Україні.

"Ми зацікавлені у відновленні врівноважених і дружніх відносин між Угорщиною та Україною, і сподіваємося, що новообраний президент буде відкрито для цього", - йдеться в заяві.

Крім того, в своїй заяві угорське зовнішньополітичне відомство повторило тезизы, які були озвучені раніше. Вони пояснили, що мовний закон "втискає права національних меншин, оскільки відбирає вже раніше надане право на використання рідної мови".

Популярні новини зараз
Вже у червні отримають більше: пенсіонерам нагадали важливий нюанс – як добитися перерахунку Подорожчає не лише електроенергія: комуналка стане непідйомною ношею Українські пенсіонери отримають доплати за стаж: у кого зростуть виплати вже цього літа Платити по 2,64 грн за кВт будуть не всі: якими будуть травневі платіжки за світло
Показати ще

Нагадаємо, у Раді пояснили підводні камені мовного закону.

Як повідомляв Знай. ua, озвучені основні дати, які змінять життя українців після прийняття мовного закону.

Знай. ua писав, що мовні квоти збільшено до 90%.