Український політв'язень Станіслав Клих оголосив голодування. Його утримують в Росії за звинуваченням у вбивстві російських військових у Грозному в 1994-1995 роках. Клиха засудили до 20 років ув'язнення.

Про це на особистій сторінці у соціальній мережі Facebook повідомила російська правозахисниця Тетяна Щур.

Сьогодні подзвонила мама "Станіслава Клиха і повідомила, що він оголосив голодування. Так він сказав їй телефоном. Просто вже більше неможливо терпіти: ні холод у камері, ні погану їжу, від якої постійно нудить, а головне ЗАБУТТЯ! Надія, пробуджена очікуванням змін, загрожує обернутися новим відчаєм", - йдеться в дописі правозахисниці.

Голодування Клиха Тетяна Щур назвала благанням про допомогу до нового президента України Володимира Зеленського.

"Голодування Стаса – це заклик, благання, крик про допомогу, адресований новому президенту з-поза червоних цегляних стін Верхньоуральського острогу, зі самотності й темряви", – додала вона.

Популярні новини зараз
Абоненти збунтувалися проти "Київстар": не хочуть доплачувати за гігабайти, якими не користуються "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Раніше матір Станіслава Клиха заявляла, що вже півроку питання звільнення не просувається і про долю політв'язня не говорять. Тамара Клих додала, що син не хотів писати прохання Путіну про помилування, але вона його вмовила.

Президент Володимир Зеленський у свою чергу під час інавгураційної промови заявляв, що готовий розпочати переговори з Росією після того, як всі військовополонені будуть повернені в Україну.

Нагадаємо, що спливла гірка правда про провал українських захисників на Донбасі: на ворога з голими руками.

Як повідомляв Знай.uа,у російській столиці в Лефортовському райсуді, де полонених українських моряків наша делегація зустріла оплесками, триває засідання, на якому розглядається питання про продовження запобіжного заходу морякам.

Також раніше портал Знай.uа писав, що українським полоненим морякам в Москві продовжили арешт, перші деталі: відео із зали суду.