Командир танку "Броня" Богдан Пантюшенко потрапив в полон під час операції біля селища Спартак, що в районі Донецького аеропорту. Бойовики опублікували відео, у якому представник ОБСЄ розмовляє з військовополоненим.

Відео з'явилося вночі, 6 квітня. На ньому видно, що представник ОБСЄ оглядає умови утримання наших військовополонених. Окрім того на кадрах є момент, де говорить Богдан Пантюшенко. Він сказав, що має труднощі з відправкою листів. Український військовополонений просить вирішити це.

Командир танку "Броня" був в списках на обмін в грудні 2017 року, але його не віддали. Відомо, що танкістів, та ще й "взятих" біля ДАП, терористи катували з особливою жорстокістю. Але Пантюшенко не просто не зламався – він, як би страшно це не звучало, домовився з собою.

Батько Богдана Пантюшенка

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору
Показати ще

В одному з листів дружині Вікторії Пантюшенко військовий написав про те, що вже змирився зі своїм становищем.

"Я писав у минулому листі та підтверджую зараз, що по обміну ми собі не ставимо строки. Є думки, можливо поміняють під вибори чи президентські, чи парламентські... За рік чи п’ять... Я готовий до будь-якого розвитку подій. Точніше – не готовий, а змирився з тим, що від мене нічого не залежить", - йдеться у листі.

Нагадаємо, що у Києві на підтримку військовополонених українських моряків відкрито благодійну виставку картин "Повернення додому".

Раніше портал "Знай.uа" писав про те, що з'явилася інформація, що путінські головорізи з так званої "ЛНР" заявили про захоплення військового ЗСУ.

Як повідомлялося, вокаліст групи "Океан Ельзи" Святослав Вакарчук, який раніше відмовився балотуватися в президенти, записав відеозвернення до українців. Музикант, аналізуючи хід виборчої кампанії, зазначив, що передвиборна боротьба кандидатів в першу чергу орієнтована на форму, а не на зміст.