У Києві на підтримку військовополонених українських моряків відкрито благодійну виставку картин "Повернення додому".

Про це повідомляє прес-служба Міноборони України.

Зокрема, у Міноборони розповіли, що основною метою подібних заходів є привернення уваги суспільства до російської агресії на території України.

"Мета проведення виставки - привернення уваги суспільства до протиправних дій російського уряду щодо незаконного утримання українських військових у російських в’язницях, а також підтримки українських моряків, які перебувають у полоні", - заявили у Міноборони.

Популярні новини зараз
Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Відзначається, що на виставці представлено 24 картини та інші твори мистецтва, створені художниками з усіх областей України для підтримки моряків.

Разом з тим варто відзначити, що про події у світі та плани президента РФ Володимира Путіна ще у 90-х роках попереджав чеченський військовий, державний та політичний діяч, лідер чеченського визвольного руху у 1990-х роках, перший президент Чеченської Республіки Ічкерія, Джохар Дудаєв.

Як відомо, у минулому Джохар був генерал-майором авіації Радянської армії і добре орієнтувався у таких речах. Його пророчі слова постійно нагадують користувачі мережі:

"Звісно, плани і апетити у Росії були широкі і раніше. Але причина сталася в Афганістані. Як в анекдоті – "Йде перев'язана мурашка, а комарик питає – що сталося? Я світлячком поласувати хотіла, але на недопалок натрапила". Ось так нарвалися на Афганістан і апетити зменшилися", - говорив він.

"А коли погоріли на Афганістані, вирішили змінити політику, схилити на свій бік Європу. Щоб зміцнитися до Індійського океану, Близького Сходу, Босфору, Червоного моря… А потім "шльопнути" і Європу…Афганістан та інші труднощі. А потім ще Ічкерія. В Криму буде бійня. Україна зійдеться з Росією", - коментував Дудаєв.

Всі ми знаємо, що сталося потім – анексія Криму Росією, напад на наших моряків та кораблі у Керченській протоці, незаконні суди над українцями, безглуздий вирок Олегу Сенцову, також кримчанину: слова Дудаєва справді зараз виглядають пророчими.

Нагадаємо, Лавров попередив про провокації в Керченській протоці.

Як повідомляв "Знай.ua", дружина українського політв'язня б'є на сполох.

Також "Знай.ua" писав, що Путін остаточно розлютив Волкера.

Полонені українські моряки: оплески в Москві, флешмоб в Україні