Нещодавно російський дипломат Сергій Лавров заявив про те, що Україна готує чергову провокацію, внаслідок якої прорветься до Керченської протоки. Також міністр закордонних справ Росії вважає, що Україна буде залучати до цієї справи НАТО.

Про це він повідомив під час брифінгу для представників Асоціації європейського бізнесу 21 лютого.

На його думку, Україна готує черговий прорив з порушенням правил проходження в протоку. Він буде незаконний та порушуватиме всі заходи безпеки. За словами Лаврова, зараз опитують країни НАТО з пропозицією направити своїх представників на українські корбалі, щоб вони разом із НАТО проривалися через Керченську протоку.

Раніше ми писали, що в російському ФСБ відреагували на інцидент з тараном українського буксира. Там заявили, що "державний кордон Росії" перетнули три українських кораблі, які прямують у бік Керченської протоки.

Популярні новини зараз
Через це пройдуть всі чоловіки: українцям підготували нове правило Чому в СРСР будували 5- та 9-поверхівки - ви навіть не здогадуєтеся, у чому "секрет" Чергуватимуть представники ТЦК: де українцям тепер можуть вручити повістку Кінець світу все ближче? Експерти знайшли лякаючий напис, який готує до гіршого: "До Землі наближається"
Показати ще

Окупанти відзначили, що українські судна неправомірно перетнули кордон "територіального моря Російської Федерації".

Також ми писали, що журналісти відтворили карту подій агресії у Керченській протоці, де 25 листопада українські судна були взяті штурмом російськими окупантами.

Власну версію подій журналістам розповіли командир військового корабля управління "Донбас" та буксира "Корець", які нині базуються в Маріуполі.

Нагадаємо, що побудований Росією скандальний Кримський міст не відповідаціє величезній кількості будівельних нормативів та може завалитись. Про це в ефірі одного з телеканалів розповів міністр з питань тимчасово окупованих територій Вадим Черниш.

Як повідомляв "Знай.ua", відомий російський журналіст, режисер і публіцист з Санкт-Петербурга Олександр Невзоров жорстко потролив дії керівництва РФ і російських моряків в Керченській протоці під час атаки на українські морські судна.

Також "Знай.ua" писав, що старший науковий співробітник Інституту водних проблем Російської академії наук, гірничий інженер-гідрогеолог Юрій Медовар розповів, що насправді трапиться із Кримським мостом.