Росія буде будь-якими способами зупиняти усі судна, які "на її думку" незаконно проходитимуть Керченською протокою.

Про це заявив член комітету Ради федерації РФ з оборони та безпеки Франц Клінцевич.

Зокрема, він відзначив, що російські силовики будуть продовжувати затримувати всіх так званих порушнинків "кордону".

Він також відзначив, що російські прикордонники не надаватимуть жодної переваги будь-кому, хто перебуватиме на борту корабля. Більше того він відзначив, що російські силовики готові до відкриття вогню по кораблях та суднах, які намагатимуться перетнути Керченську протоку без попередньої "згоди" російської сторони.

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Гроші на дітей: в Україні збільшилася сума допомоги батькам новонародженої дитини Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

"Ніяких сенсацій, ніякої бравади не буде. Прикордонники відповідно до російського законодавства забезпечують кордон РФ. Будуть на цьому кораблі американці, поляки, німці, якісь інші національності – вони всі є в такій ситуації злочинцями, порушниками кордону, і вони будуть затримані. Якщо це буде неможливо, то буде жорстко припинена спроба порушення кордону. Все це, виходячи з ситуації, що склалася, побачать у прямому ефірі", – заявив представник РФ.

Також сенатор відзначив, що Росія буде контролювати ситуацію в Керченській протоці шляхом застосування безпілотників та навіть бойової авіації.

Відзначимо, що таку заяву Клінцевич зробив у відповідь на слова екс-заступника начальника Генштабу ЗСУ генерала Ігоря Романенка.

Так, напередодні Романенко закликав при підтримці західних партнерів спробувати у черговий раз перейти через Керченську протоку кораблями ВМС України.

"Тут є два варіанти. Якщо наші військові кораблі пройдуть по Керченській протоці, значить, таким чином ми доведемо, що причиною інциденту були вибрики Путіна, оскільки і в цей раз наші кораблі проходили так само, як завжди. Чесно кажучи, саме так і було, і побічно Путін підтвердив це на підсумковій прес-конференції. Якщо наші кораблі будуть зупиняти, таким чином, буде дезавуйована позиція Росії", – зазначив Романенко.

Нагадаємо, "русский мир" Путіна здувся, але українців очікують нові випробування.

Як повідомляв "Знай.ua", російські окупанти терміново перекрили Керченську протоку.

Також "Знай.ua" писав, що США можуть допомогти Україні здолати Путіна.

Клімкін: Українські моряки, затримані Росією на Азові, є військовополоненими