Глава Кремля Володимир Путін не наважиться на повномасштабну війну, через недостатність ресурсів для утримання Донбасу.

Таку дмку висловив перший український президент Леонід Кравчук, передає politeka.net.

Політик переконаний, що Росія не може впоратися навіть з окупованим Кримом. Тому вірить в мирне вирішення.

"Теоретично, влади Росії можуть зійти з розуму і окупувати всю територію України за допомогою військової переваги. Однак Путіну ще належить змусити українців жити за своїми правилами," - розповів Кравчук.

Популярні новини зараз
Платіжки за травень не порадують: постачальник газу підвищив тариф Отримаєте менше – не дивуйтесь: Пенсійний фонд попередив про зміну розміру субсидії Попрощаєтесь зі своїм житлом? Що станеться з ухилянтами у новому законі про мобілізацію Пенсіонерам приготували пристойну надбавку, але дадуть не кожному: хтось може надіятись
Показати ще

Екс-президент пояснив, чому Росії доведеться витрачати колосальні кошти, щоб утримати країну в підпорядкуванні.

"Ми будемо битися до останнього. Путін це розуміє і не квапить ескалацію конфлікту на Сході, обмежуючись гучними погрозами", - додав Кравчук.

Політик переконаний, що РФ навмисно влаштувала провокацію в Керченській протоці, щоб перевірити реакцію міжнародної спільноти на можливе вторгнення.

"Від війни з Україною Володимира Путіна стримує НАТО на чолі з США. Росія виділяє на армію близько 60 мільярдів доларів на рік. У той же час, витрати НАТО складають 1 трильйон доларів. Це хороший показник можливостей конкурентів", - додав Кравчук.

Він також нагадав про ситуацію з моряками, захопленими в Керченській протоці. Президент США Дональд Трамп відмовився від зустрічей з російським колегою, поки українські кораблі і військовослужбовців не звільнять.

"Незважаючи на гучні висловлювання з високих кабінетів, Росія стягує війська до українських кордонів уже чотири роки. Лише останнім часом цей факт отримав широкий резонанс у політичних колах," - нагадав Кравчук.

Нагадаємо, крах путінської диктатури неупинно наближається, імперія неминуче розвалиться за тим чи іншим сценарієм, це лише справа часу.

Як повідомляв раніше Знай.ua, Росія вже не один раз терпіла фіаско, раззявляючи ненаситний рот на Україну, але Кремль здаватися не збирається.

Також Знай.ua писав про те, що перший президент України Леонід Кравчук вивів з себе пропагандистів Кремля, повідомивши, що російські найманці є на територіях Донбасу.