У Москві в Лефортовському суді проходить засідання по справі полонених українських моряків, яких путінські силовики незаконно затримали в Керченській протоці. Тут вирішується питання про продовження арешту. Відомо, що в суді знаходяться 24 моряка.

Підтримати полонених приїхав Архієпископ Климент. Про це стало відомо завдяки повідомленням російським ЗМІ.

За інформацією журналістів, чотирьом українським морякам продовжили арешт до 24 липня.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів
Показати ще

Варто нагадати той факт, що моряків заарештували в листопаді минулого року в Керченській протоці, коли вони на своїх кораблях порушили державний кордон Росії. За версією слідства, 24 моряки діяли за наказом СБУ.

Варто нагадати, що колишній депутат Верховної Ради Дмитро Крючков, екстрадований з Німеччини, назвав імена політиків, з якими співпрацював на посаді голови правління "Енергомережі".

"У кінці 2014 року президент Порошенко зібрав РНБО для розгляду питання про скорочення в пікові періоди споживання електроенергії з-за конфлікту в Криму. Тоді генерація не покриває потреби. За підсумками секретар РНБО Турчинов доручив Мінпаливенерго провести конкурс з відбору компаній для імпорту електроенергії. Конкурс був проведений і були обрані дві компанії: ДТЕК "Енергомережи", які порівну розділили обсяги постачання електроенергії. Ми постачали електроенергію на абсолютно законних підставах", – розповів Гачків.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Деснянський районний суд Київської області не розглядав клопотання щодо продовження утримання під вартою безмандатної Надії Савченко та голови Центру визволення полонених "Офіцерський корпус" Володимира Рубана, так як захист обвинувачених подав велику кількість клопотань.

Нагадаємо, Савченко передбачила кроки Зеленського за рік до виборів.

Як повідомляв Знай.uа Погребинський: Майбутньому президенту необхідно домовлятися з Медведчуком, щоб звільнити полонених.

Також Знай.uа писав, на легендарному українському фрегаті заспівали заради полонених українських моряків: музичний батальйон.