На Майдані Незалежності у Києві люди вийшли на акцію, аби підтримати 24 українських моряків, яких захопили росіяни під час виходу з Керченської протоки ще 25 листопада 2018 року.

Про це повідомляють ЗМІ.

Наразі вже відомо, що на акцію зібралось трохи більше ста осіб, протягом зібрання вони вигукували імена кожного із 24 українських моряків, яких незаконно утримують у Росії.

Крім того українці закликають інших підтримувати українських громадян, яких тримають у російських СІЗО. Відомо, що у людей в руках державні прапори, військово-морський прапор України, плакати, а також паперові кораблі.

Варто нагадати, що до московського міського суду доправили ще дві четвірки наших військовополонених моряків, адвокати яких оскаржували подовження арешту до 24 липня та утримання у СІЗО "Лефортово". Відзначається, що українці поводились мужньо, часто посміхались і ні на що не скаржились. При цьому через адвокатів вони передали вітання своїм ріднім, адже вони протягом останнього часу не отримують листів. Вітання вони передали і президенту Зеленському.

Нагадаємо, дату винесення рішення Міжнародного трибуналу ООН з морського права щодо запровадження тимчасових заходів проти РФ через атаку на українські судна в районі Карченскої протоки встановили орієнтовно на 25 травня.

Як повідомляв "Знай.ua", спеціальний представник США в Україні Курт Волкер розповів про ймовірність обміну полоненими. Зокрема, Волкер розповів, що бажання новообраного президента Володимира Зеленського провести обмін полонених у режимі "всіх на всіх" дуже хороша ідея. Дипломат підкреслив, що подібний план є дуже хорошим.

Також "Знай.ua" писав, що у Держкіно вже провели процедуру "перегляду" нового повнометражного художнього фільму Тимура Ященко "Черкаси". Незабаром в Україні має відбутися прем'єра. Так, фільм показує історію екіпажу тральщика "Черкаси", який 4 роки тому став єдиним з 7 кораблів, який утримав український прапор на щоглі на озері Донузлав під час захоплення Криму. Протягом 3 тижнів екіпаж судна тримав оборону, відбиваючи атаки військ Росії.