У суботу, 25 травня, під Мелітополем у Запорізькій області пронісся смерч. На полях за містом утворилася страшна воронка.

Відео смерчу з'явилося на відеохостингу YouTube.

Рідкісне природне явище для цієї місцевості вдалося зняти на відео місцевим жителям з району вулиці Бєлякова.

При цьому він пронісся по полях і даних про руйнування і постраждалих не надходило.

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Раніше повідомлялося, що жителі села Богуслава, яке розташоване в околицях Павлограда Дніпропетровської області, були вражені унікальним природним явищем.

Увечері 22 травня місцева жителька під час дрібного дощу помітила в небі смерч, який, здавалося, наближався до села, то піднімаючись у небо великої чорної лійкою. Побачене вона зняла на відео і виклала в мережу.

Начальник Дніпропетровського регіонального центру гідрометеорології Василь Грінчак зазначив, що на відео не видно, щоб воронка закручувався. Також не видно якихось предметів у ній. Він припустив, що цей смерч, швидше за все, просто не досягав землі.

За його словами, подібні явища виникають при низькому атмосферному тиску в теплий період, і при сильній вологості. Зараз клімат в регіоні саме такий.

Нагадаємо, жителів Дніпропетровщини налякало страшне природне явище.

Як повідомляв Знай. ua, опубліковані фото постраждалого від смерчу Житомира.

Також Знай. ua писав, що потужний смерч атакував Україну, наслідки катастрофічні.