15 вересня на острові Бірючий (Херсонська область) в Азовському морі можна було простежити за рідкісним для України явищем: смерчем.


Фото унікального явища виклав у своєму профілі на Фейсбуці один з відпочиваючих.
На фотографії помітні відразу дві воронки, які закрутилися над морем.


Уточнюється, що смерч з'явився 15 вересня після полудня. Вихори були утворені на значній відстані від берега.


Хоча в Україні практично неможливо зустріти це явище природи, останнім часом на курортах смерчі стали з'являтися все частіше.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам дадуть знижку на продукти 20%: що потрібно взяти в магазин Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще


Нагадаємо, раніше стало відомо , що під Одесою смерч ледь не забрав у своєму потоці хлопчика. Ураганний вітер був настільки сильним, що підняв підлітка у повітря на цілих десять секунд. На землю хлопчик опустився з подряпаним обличчям. Відео, на якому записано те, що трапилося, було опубліковано місцевими ЗМІ.


Також Знай.UA писав про те, що в Тихому океані зароджується тайфун-вбивця, який може стерти з лиця Землі Китай. Супертайфун Мангхут почав зростати в Тихому океані. Уточнюється, що через зміни в кліматі, тайфун буде тільки набирати силу. На даний момент йому вже присвоїли найвищу, п'яту категорію. Вітер в зоні урагану досягає 260 кілометрів на годину, а його пориви можуть досягати 315 кілометрів на годину. Швидше за все, найпотужніший удар отримають Філіппіни. Екстрені служби вже повідомили про те, що тайфун загрожує серйозною небезпекою. Представники Червоного Хреста з жахом чекають наслідків, які принесе Мангхут 10 мільйонам місцевих жителів.


Крім цього, Знай.UA розповідав про те, що кількість загиблих через потужний ураган Флоренс в США стає все більше. На даний момент ураган мчить по східному узбережжю Штатів, несучи за собою повінь і руйнування.Зараз ураган отримав класифікацію тропічного шторму.